Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρωτοφανείς δηλώσεις Βούτσιτς: «Σε 3-5 μήνες θα ξεκινήσει Παγκόσμιος-Το τρένο έφυγε και δεν γυρίζει πίσω»

Σε ανησυχητικές δηλώσεις προέβη ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς πριν λίγες ώρες, μιλώντας για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός μεγάλου πολέμου στο προσεχές μέλλον. Παράλληλα, η Σερβία φαίνεται πως υποστηρίζει τις διαπραγματευτικές συνομιλίες για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου ο Βούτσιτς

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε πως βρισκόμαστε 3 με 4 μήνες πριν μία μεγάλη σύγκρουση. Από ότι φαίνεται ο ηγέτης του Βελιγραδίου αναφέρονταν σε έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο.

Από τα λόγια του Βούτσιτς καταλαβαίνουμε ότι θεωρεί τον ουκρανικό πόλεμο ως την πιθανότερη αφορμή έναρξης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Πράγματι, η ρωσο-ουκρανική σύρραξη είναι σήμερα η σημαντικότερη ένοπλη σύρραξη στον πλανήτη, όμοια της οποίας δεν είχε λάβει χώρα στην Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αν και ο ίδιος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ξέσπασμα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, εκτίμησε πως οι συνέπειες μίας τόσο μεγάλης μελλοντικής σύρραξης θα είναι πραγματικά καταστροφικές.

«Ποιος είναι έτοιμος να χάσει 1, 2, 5, 10 ή 15 εκατομμύρια ανθρώπους;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος, κλείνοντας έτσι τις δηλώσεις του, οι οποίες και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Υποστηρίζει τις Διαπραγματευτικές Συνομιλίες

Παρά την χρόνια καλή σχέση που διατηρεί το Βελιγράδι με την Μόσχα, στην Διεθνή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ελβετία με σκοπό να συζητηθεί η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, οι εκπρόσωποι της Σερβίας ήταν θετικοί στις προτάσεις της Δύσης. 

Οι ίδιοι υποστηρίξαν την σημασία συμμόρφωσης με το Καταστατικό του ΟΗΕ και την διεθνή νομοθεσία. Η σερβική ομάδα τόνισε πως υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας. Ωστόσο, δεν άρεσαν καθόλου οι εν λόγω δηλώσεις.

Φυσικά οι Σέρβοι προέβησαν σε αυτές τις δηλώσεις με το βλέμμα στην κατάσταση του Κοσόβου, όπου η κόντρα Βελιγραδίου και Πρίστινα συνεχίζεται κανονικά. Βέβαια να σας ενημερώσουμε πως και οι αρχές το Κοσόβου ήταν υπέρ των δυτικών προτάσεων για ειρήνη στην Ουκρανία.

 

Tags
Back to top button