Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόστιμο στην πλατφόρμα X για παραβίαση των ψηφιακών νόμων της ΕΕ

Στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Έλον Μασκ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τους νέους ψηφιακούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι παραβιάσεις, που εξετάζονταν για δύο χρόνια, περιλάμβαναν αυτό που η ΕΕ χαρακτήρισε ως «παραπλανητικό» μπλε τικ που δίνονταν σε χρήστες και την έλλειψη διαφάνειας στις διαφημίσεις της πλατφόρμας.

Σε μια τρίτη παραβίαση, η ΕΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η X απέτυχε να παρέχει την απαιτούμενη πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα για ερευνητές, οι οποίοι παρακολουθούν συνήθως αμφιλεγόμενα θέματα, όπως το πολιτικό περιεχόμενο. Η απόφαση αυτή αποτελεί το κλείσιμο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διαπίστωσε παραβίαση των υποχρεώσεων διαφάνειας από την X σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), στην πρώτη απόφαση κατά της πλατφόρμας από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες το 2023.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Επιτροπή άνοιξε επίσημες διαδικασίες για να αξιολογήσει εάν η X παραβίασε τον DSA σε περιοχές που σχετίζονται με την διάδοση παράνομου περιεχομένου και την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Ο Νόμος DSA προβλέπει ότι στην X μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων της, τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 2,5-2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2024.

Η Επιτροπή συνεχίζει να διερευνά άλλες τρεις υποθέσεις, δύο εκ των οποίων σχετίζονται με το περιεχόμενο και τους αλγορίθμους που προωθούν περιεχόμενο, οι οποίοι άλλαξαν μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022 και την μετονομασία του σε X. Η Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει εάν υπήρξαν παραβιάσεις των νόμων που απαγορεύουν την πρόκληση βίας ή τρομοκρατίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται ο Guardian, δήλωσαν ότι το πρόστιμο χωρίζεται σε τρία μέρη: 45 εκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή ενός μπλε τικ «επαλήθευσης» που οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν, με αποτέλεσμα οι άλλοι να μην μπορούν να προσδιορίσουν την αυθεντικότητα των κατόχων λογαριασμών. Παράλληλα, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις των κανονισμών διαφήμισης και 40 εκατ. ευρώ για παραβιάσεις πρόσβασης σε δεδομένα σε σχέση με την έρευνα.

Tags
Back to top button