Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Προστασία του Γέτι από την κυβέρνηση του Νεπάλ, το 1957…

Το καλοκαίρι του 1957, η εφημερίδα “Κόμμονερ” του Κατμαντού, πρωτεύουσας του Νεπάλ, δημοσίευε την είδηση ότι η κεφαλή ενός παράδοξου ζώου, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το Γέτι, ο περίφημος Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων, διατηρούνταν κατά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια στο απομακρυσμένο ορεινό χωριό Τσιλούνκα του Νεπάλ.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κεφαλή αυτή φυλασσόταν σε ανάμνηση της γενναιότητας εκείνων, οι οποίοι είχαν φονεύσει το Γέτι. Τριάντα δύο στρατιώτες του Νεπάλ, κατευθυνόμενοι προς τη μεθόριο του Θιβέτ, υπέστησαν μια νύχτα άγρια επίθεση από το παράξενο τούτο πλάσμα, το οποίο σκότωσε όλους τους στρατιώτες, πλην ενός.Ο μόνος διασωθείς έσπευσε να καλέσει σε βοήθεια κι έτσι, περίπολος δέκα αντρών απεστάλη με σκοπό να καταδιώξει το τέρας των πάγων, το οποίο, τελικά, εντοπίστηκε να κοιμάται στην περιοχή όπου είχε εξαπολύσει την επίθεση.Το τέρας των Ιμαλαΐων είχε εν τω μεταξύ κατασπαράξει πολλά από τα θύματά του. Οι δέκα άντρες της περιπόλου χρειάστηκε να πυροβολήσουν πολλές φορές με τα τουφέκια τους εναντίον του θηρίου, μέχρι να κατορθώσουν να το εξολοθρεύσουν.Η κεφαλή του Γέτι αποκόπηκε, ενώ εκείνος που τη διατηρούσε ανέπαφη στο χωριό Τσιλούνκα, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που το εξόντωσε.Σύμφωνα με τα γραφόμενα της εφημερίδας, στο ίδιο αυτό ορεινό χωριό είχαν σημειωθεί κι άλλες εμφανίσεις Γέτι. Δύο χρόνια νωρίτερα, ένας σκοπός στρατιώτης αντιλήφθηκε ένα τέτοιο πλάσμα να απάγει ένα μικρό παιδί. Ο σκοπός πυροβόλησε και το τέρας τραυματίστηκε, εκβάλλοντας μια φοβερή κραυγή και αφού διαμέλισε το παιδί με μια απότομη κίνηση, εξαφανίστηκε.Ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε στο Κατμαντού, η κυβέρνηση του Νεπάλ μελετούσε τη λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία του Χιονανθρώπου των Ιμαλαΐων από τις διάφορες κυνηγετικές αποστολές, που το αναζητούσαν με επιμονή.Εκείνη την εποχή, πάντως, για να παρασχεθεί άδεια σε μια τριμελή αποστολή που αναζητούσε το Γέτι, έπρεπε αυτή να καταβάλει στην κυβέρνηση το χρηματικό ποσό των εβδομήντα πέντε περίπου λιρών στερλινών για την έγκριση της σχετικής άδειας.Με τις νέες διατάξεις, το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 225 λίρες. Μάλιστα, το ίδιο ποσό θα καταβαλλόταν και από τους ορειβάτες, οι οποίοι επιθυμούσαν να αναρριχηθούν σε μια από τις οκτώ υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαΐων.Επίσης, εξαγγέλθηκε ρητά πως ο Χιονάνθρωπος θεωρούνταν προστατευόμενο είδος και απαγορευόταν ο φόνος του, εκτός από την περίπτωση όπου κάποιος βρισκόταν σε άμυνα και όφειλε να προστατέψει τη ζωή του.Η προστασία του Γέτι από την ίδια την κυβέρνηση του Νεπάλ ουσιαστικά επιβεβαίωνε την ύπαρξή του και συνεπώς, ένα παράδοξο πλάσμα, το οποίο μέχρι τότε, θεωρούνταν από τους Δυτικούς ως προϊόν μυθοπλασίας, απέκτησε σάρκα και οστά.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 01/06/1957…
Tags
Back to top button