Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Προστασία α' κατοικίας: Επιδότηση δανείου για συνεπείς δανειολήπτες - Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

Η κυβέρνηση, προωθεί ένα νέο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο αναμένεται να ισχύσει από το καλοκαίρι, εστιάζοντας στην «επιβράβευση» των συνεπών δανειοληπτών.

Για πρώτη φορά οι συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού θα βρεθούν κάτω από μία ομπρέλα προστασίας, με το κράτος να επιδοτεί ακόμη και πάνω από το 50% της μηνιαίας δόσης των δανείων τους με τους με υποθήκη στην πρώτη κατοικία έως το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διευρύνει την περίμετρο του ισχύοντος πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο παρατείνεται τελικά μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η επιβράβευση των δανειοληπτών

Το πρόγραμμα της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να περιορίζονται δραματικά λόγω της κρίσης αναμένεται να τρέξει από τον Ιούνιο και πιθανότατα θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

Το οικονομικό επιτελείο διαμορφώνει το πλαίσιο μαζί με τους θεσμούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα καλύπτει αποκλειστικά δανειολήπτες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ καθώς και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών ενώ από το πρόγραμμα της επιδότησης θα εξαιρούνται όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που δεν έχει δει μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Έως το τέλος του 2020 το κράτος θα επιδοτεί πάνω από το 50% των μηνιαίων δόσεων. Το το ύψος της επιδότησης θα είναι φθίνον ανά τρίμηνο ενώ δεν θα καλύπτει όσους δεν έχουν πληγεί από την κρίση όπως δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους των οποίων τα εισοδήματα δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Η επιδότηση της δόσης μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις, στο πρώτο 3μηνο θα μπορεί να φθάνει και το 90% για δανειολήπτες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιά από την πανδημία. Το σύστημα θα προβλέπει μείωση της επιδότησης τους επόμενους μήνες.

Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 90.000 δανειολήπτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου πλαισίου, ρυθμίζοντας τα δάνειά τους με εξασφάλιση κρατικής επιδότησης επί της μηνιαίας δόσης.

Tags
Back to top button