Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός αριθμός: Πάνω από 400.000 πολίτες τον έχουν εκδώσει

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη και του Μεταφορών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Είχαμε πει εδώ και περίπου εννέα μήνες ότι ξεκινάμε πλέον να κινούμε διαδικασίες για να αποκτήσουμε κάμερες. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι διαγωνιστικές διαδικασίες. Είχαμε χωρίσει σε δύο διαγωνισμούς την όλη πρωτοβουλία. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορούσε στο πληροφοριακό σύστημα, δηλαδή στο που θα πέφτουν οι εικόνες των καμερών και στο πως θα γίνεται πλέον όλη η διαχείριση των κλήσεων, των ενστάσεων, των πινακίδων και της επιστροφής πινακίδων. Όλα αυτά λοιπόν είναι ένα κομμάτι ενός διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί»

Και συμπλήρωσε: «Την ώρα αυτή αξιολογούμε τις προτάσεις για να βγάλουμε ανάδοχο και το δεύτερο κομμάτι που είναι το μεγάλο κομμάτι, είναι οι ίδιες οι κάμερες. Εκεί πέρα κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό πλέον για τη χώρα. Δεν αγοράζουμε εμείς τις κάμερες. Αυτό είχε να κάνει και με το πως θα συντηρηθούν, πως θα λειτουργούν. Θα αγοράσουμε την υπηρεσία.

»Δηλαδή βγάζουμε ένα διαγωνισμό και λέμε θέλουμε 2500 κάμερες, Οι 2.000 είναι για το οδικό δίκτυο, οι 500 είναι για τα λεωφορεία. Ο ανάδοχος θα τις τοποθετήσει, θα έχει την ευθύνη της πλήρους λειτουργίας, της συντήρησης, της επικοινωνίας και εμείς θα παίρνουμε μόνο την υπηρεσία που θα είναι η ίδια η εικόνα της παράβασης. Αυτός ο διαγωνισμός βγαίνει από μέρα σε μέρα».

Όπως εξήγησε οι κάμερες θα μπουν σε σημεία στα οποία η αστυνομία μας έχει υποδείξει ως επικίνδυνα και για αρχή αφορούν την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

 

Tags
Back to top button