
Πέντε μέτρα προστασίας από την Αστυνομία Κύπρου
Η Αστυνομία, παραμονές των Χριστουγέννων λαμβάνει τα μέτρα της, αλλά παράλληλα καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό λαμβάνοντας τα δικά του μέτρα. Τα πέντε βασικά μέτρα αφορούν:
1. Εντός των οχημάτων δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους, καθώς και στην πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, όπως σπάσιμο τζαμιού ή παραβίαση πόρτας του οχήματος.
2. Τα οχήματα να σταθμεύονται σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο, ενώ επίσης δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.
3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο τα οχήματα να σταθμεύονται σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία πρέπει να αποφεύγονται.
4. Όταν σταθμεύσουμε το όχημα μας, βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του.
5. Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.
Υπάρχει πάντα όμως, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, ο κίνδυνος να σημειωθούν περιστατικά κλοπής περιουσίας από οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε τέτοιες εμπορικές περιοχές.
Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.
Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων,
επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των κλοπών, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.