Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πρόσω ολοταχώς σπεύδει η Αυστρία για τρίτο lockdown

Την επιβολή ενός τρίτου σκληρού λοκντάουν στην Αυστρία από τις 26 Δεκεμβρίου, αλλά, ταυτόχρονα, την πραγματοποίηση των γιορτών των Χριστουγέννων, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς .

Της ανακοίνωσης του καγκελαρίου είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη, ως προς νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, και των κυβερνητών των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων, ενώ από τις 26 του μήνα τα μέτρα θα σκληρύνουν εκ νέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο σκληρό λοκντάουν προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.), με τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου.

Η πρόγνωση για όλη την Ευρώπη είναι δραματική, τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί για την Αυστρία είναι αυτή την στιγμή σταθεροί, αλλά σε ορισμένα από τα ομόσπονδα κρατίδια είναι εκρηκτικοί, ο ίδιος υπολογίζει μια επιστροφή στην κανονικότητα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ επισήμανε ότι «έπειτα από διεξοδικές διαβουλεύσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με εμπειρογνώμονες και τους κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων», υπήρξε συμφωνία για την λήψη αυτών των μέτρων.

Tags
Back to top button