Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Προσλήψεις στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Eνισχύονται με επιπλέον προσωπικό τα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. Για τις Κυκλάδες, έμφαση δίνεται σε Μύκονο Σαντορίνη και Πάρο, «στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ώστε να προστατευθεί η υγεία πολιτών και επισκεπτών και να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά που μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο ενός ολόκληρου νησιού».

Αυτό αναφέρει σημερινό ενημερωτικό έγγραφο του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσου, προς τους παραγωγικούς φορείς, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συμμετοχής του σε ευρεία συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Πάρο.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Καταρχάς ο υπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι Κυκλάδες και στην εξειδίκευση των μέτρων, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε νησιού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου που αποτελούν πύλες εισόδου στη χώρα μας, ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή και λειτουργικά.

Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 600 άτομα, των οποίων η προκήρυξη της πρόσληψης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τις Κυκλάδες το μέτρο αφορά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενώ θα ακολουθηθεί ειδική διαδικασία για το αεροδρόμιο της Πάρου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την τελική διαμόρφωσή του.

Για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών, είναι σε εξέλιξη η ίδρυση και στελέχωση των δύο αστυνομικών υποδιευθύνσεων με μόνιμο προσωπικό, που θα λύσει το πρόβλημα των δύο νησιών. Για όλα τα υπόλοιπα νησιά θα γίνει προσπάθεια διαφορετικής αντιμετώπισης αυτή τη χρονιά ως προς την ασφάλεια.

Στη συνέχεια ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μελετά συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι η κάλυψη τόσο των εποχικών αναγκών των νησιών με την αύξηση των δόκιμων εποχικών αστυνομικών, όσο και με αντιμετώπιση την περίοδο της high season με έμπειρους αξιωματικούς από το κέντρο στα αστυνομικά τμήματα των νησιών που υπάρχει ανάγκη.

Επίσης, ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να προστατευθεί η υγεία πολιτών και επισκεπτών και να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά που μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο ενός ολόκληρου νησιού.

Ωστόσο, για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων αυτών θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς κάθε νησιού, όχι μόνο για την πληρέστερη ενημέρωση και καταγραφή των αναγκών, αλλά και προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαμονή των νέων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά.

Για όσα από τα θέματα που καταγράψαμε στην τηλεδιάσκεψη δεν υπήρξε χρόνος να τα παρουσιάσουμε στον υπουργό αναλυτικά, θα τα αποστείλουμε με τη μορφή υπομνήματος ώστε να τύχουν της απαραίτητης προσοχής και επεξεργασίας».

Tags
Back to top button