Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσευχές στη Μέκκα να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί: «Αξίωσέ μας το συντομότερο να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία»

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Ξεκίνησαν οι προσευχές για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά του μουσουλμανισμού, στην Κάαμπα της Μέκκας, ο ιμάμης έκανε δέηση στον Αλλάχ ώστε να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί. Στην προσευχή του ιμάμη στην Σαουδική Αραβία, ζητήθηκε παράλληλα από το Θεό να προστατεύει τον ηγέτη της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, όλος ο μουσουλμανικός κόσμος επιθυμεί την μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Αλλάχ μου, προστάτευσε και δώσε ασφάλεια στην Τουρκία και σε όλους τους τόπους του Ισλάμ. Αλλάχ μου, φύλαγε τον ηγέτη της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και όλους τους μουσουλμάνους ηγέτες. Αλλάχ μου, αξίωσέ μας να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία, Κύριε του σύμπαντος! Αξίωσέ μας το συντομότερο να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία, Κύριε του σύμπαντος» ανέφερε στην επίκλησή του στον Αλλάχ ο ιμάμης με τους πιστούς να φωνάζουν «αμήν».

Κι όλα αυτά, ενώ το τελευταίο διάστημα ασκούνται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις από την παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ο Ερντογάν και οι πιστοί του «στρατιώτες», όπου σταθούν κι όπου βρεθούν θίγουν το θέμα με την πρώτη ευκαιρία, όμως δείχνουν να υπολογίζουν τις αντιδράσεις της Δύσης, ενώ θέση για το θέμα, πήρε η UNESCO, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει ό,τι της… καπνίσει μιας και πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Tags
Back to top button