Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιήσεις Ιρανού ΥΠΕΞ: «Να ξεκινήσεις μια σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε σήμερα την Δύση να μην «ξεκινήσει μια σύρραξη», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τη σύγκρουση, έπειτα από τη σύλληψη από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης την Παρασκευή του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου Stena Impero στα Στενά του Ορμούζ.

Το Λονδίνο χαρακτήρισε τη σύλληψη του Stena Impero ως μια πράξη «κρατικής πειρατείας» και ξεκίνησε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής για τον ασφαλή διάπλου των Στενών του Ορμούζ.

Μιλώντας από την Νικαράγουα, ο Ζαρίφ τόνισε ότι το Ιράν έλαβε μέτρα ενάντια στο δεξαμενόπλοιο για να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και όχι σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός ιρανικού τάνκερ από τη Βρετανία πριν από δύο εβδομάδα στο Γιβραλτάρ.

«Να ξεκινήσεις μια σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο», προειδοποίησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, μετά από συνάντησή με τον Νικαραγουανό ομόλογό του.

«Είναι σημαντικό για όλους να αντιληφθούν, είναι σημαντικό για τον Μπόρις Τζόνσον να καταλάβει ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τη σύγκρουση», επισήμανε ο Ζαρίφ, αναφερόμενος στον επικρατέστερο για νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το Ιράν επιθυμεί να έχει ομαλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό»,πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο περιστατικό της Παρασκευής, υποστήριξε ότι οι ιρανικές δυνάμεις έδρασαν όταν παρατήρησαν ότι το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δεν τηρούσε τους κανόνες θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και πλοήγησης στο Στενό του Χορμούζ, για το οποίο υπεύθυνο είναι το Ιράν.

Σε αντίθεση, χαρακτήρισε τη σύλληψη του ιρανικού πλοίου ως «πειρατεία» και «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από τις αρχές της Βρετανίας και του Γιβραλτάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button