Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Προειδοποιεί την γαλλική κυβέρνηση ο Φρανσουά Ολάντ: «Εγώ που έσωσα την Ελλάδα σας λέω προσέξτε με το χρέος»

Μηνύματα μέσω... Ελλάδας για την πορεία του χρέους και την ανάγκη πιστής τήρησης των δημοσιονομικών στη Γαλλία έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ στην κυβέρνηση Μπαρνιέ μιλώντας στο κανάλι της Βουλής (LCP).

«Εγώ που έσωσα την Ελλάδα, ξέρω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να εκτραπούν τα δημοσιονομικά μεγέθηκ και το χρέος να γίνει δυσβάσταχτο» είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι η χώρα του δεν βρίσκεται ακόμη σε αυτό το σημείο.

Προειδοποιεί το ΔΝΤ: Το παγκόσμιο χρέος θα φθάσει στο τέλος του χρόνου τα 100 τρισ. δολάρια

«Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο», διαβεβαίωσε ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η υπογραφή της Γαλλίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν σήμερα «το αντίστοιχο της υπογραφής της Ελλάδας».

«Πρέπει να προχωρήσουμε προς τη μείωση των ελλειμμάτων, κάτι που έκανα κατά τη διάρκεια της θητείας μου» για να διατηρήσουμε την «κυριαρχία» και την «ανεξαρτησία» της Γαλλίας, αλλά και «για να αποφύγουμε τη «ζάλη» της «συσσώρευσης χρεών» και της ανόδου των επιτοκίων, υποστήριξε ο Φρανσουά Ολάντ.

Η προειδοποίηση Ολάντ έγινε ενώ αναμένεται η παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2025 από την κυβέρνηση Μπαρνιέ και τα πρώτα μέτρα προόδου για την ταχύτατη αποκατάσταση των δημοσίων δαπανών.

«Αν αφήσουμε αυτό το έλλειμμα να παρασυρθεί», θα υπάρξουν «συνέπειες στην ανάπτυξη» γιατί «τα επιτόκια θα αυξηθούν» και «οι χρηματοοικονομικές επιβαρύνσεις θα είναι αφόρητες», οι οποίες με τη σειρά τους «θα έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία για αύριο και μεθαύριο να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Αλλά «αυτό που φοβάμαι είναι ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ ξέρει ότι βρίσκεται στο Ματινιόν (πρωθυπουργικό γραφείο) για μικρό χρονικό διάστημα και ότι δεν πρόκειται να κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αναμενόταν από μια κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button