Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ΣΚΑΪ, η πλατφόρμα θα ανοίξει ή τη νύχτα της Κυριακής ή την Δευτέρα το πρωί και τα πρώτα ραντεβού που θα μπορούν να κλειστούν στα ΑΤ θα είναι την Δευτέρα το απόγευμα.

Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων - οι οποίες θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας - θα γίνεται στα αστυνομικά τμήματα κατόπιν ραντεβού που θα κλείνει ο πολίτης στην ειδική πλατφόρμα που θα ανεβεί στο gov.gr.

Μετά την αίτηση για έκδοση νέας ταυτότητας, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει sms στο κινητό του τηλέφωνο οπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού ενώ θα ενημερώνεται ξανά 7-10 μέρες μετά την έκδοση για την παραλαβή της.

Το κόστος για την έκδοση θα ανέρχεται στα 10 ευρώ όπου θα καταβάλεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων θα είναι τα 10 έτη.

Η διαδικασία έκδοσης της νέας ψηφιακής ταυτότητας, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, θα είναι απλή και γνώριμη στους πολίτες καθώς θα είναι σχεδόν ίδια με την διαδικασία που ακολουθήσαμε και κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού κατά του κοβιντ.

Στις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα και αριθμός ταυτότητας.

Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Συγκεκριμένα στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου.

Στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων. Τα 60 φορητά κλιμάκια απευθύνονται σε κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμΕΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Τέλος, σημειώνεται ότι, όσον αφορά τις παλιές ταυτότητες που έχουμε, αυτές θα πάψουν να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2026.

Tags
Back to top button