Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Που κυμαίνεται η τιμή της λαγάνας - Στην ουρά για το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Ακριβότερη από πέρσι είναι η τιμή της λαγάνας, του παραδοσιακού ψωμιού της Καθαράς Δευτέρας. Ωστόσο, η τσουχτερή τιμή της δεν εμποδίζει τους καταναλωτές να σχηματίζουν τεράστιες ουρές έξω από τους φούρνους.

Πολλοί φεύγουν φορτωμένοι με τρεις και τέσσερις λαγάνες, καθώς αποτελεί αγαπημένο φαγητό της Καθαράς Δευτέρας για μικρούς και μεγάλους. 

Πέρσι η λαγάνα κόστισε από 2,80 έως 3,50 ευρώ, ενώ φέτος οι τιμές κυμαίνονται από 2,5 έως 4 ευρώ. 

«Μπουρανί»: Αναβιώνει σήμερα το «έθιμο του φαλλού» στον Τύρναβο

Ωστόσο, η αγαπημένη λαγάνα δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και έτσι από το πρωί σχηματίζονται ουρές έξω από τους φούρνους όλης της Ελλάδας.

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη η λαγάνα έχει την τιμητική της:

Λάρισα

Ουρές έξω από γνωστό φούρνο της Λάρισας

Συνταγή για λαγάνα στο σπίτι

Αν πάλι κάποιοι θέλετε να φτιάξετε λαγάνα στο σπίτι, έχετε ακόμα χρόνο, αφού είναι μια εύκολη διαδικασία και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο.

Υλικά:

  • 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 50 γρ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό, διαλύεις προσεκτικά τη μαγιά, προσθέτοντας 2 κουτ. του γλυκού αλεύρι.
  • Την αφήνεις για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια μεταφέρεις σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
  • Σε αυτό το μεγαλύτερο μπολ, προσθέτεις τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύεις, μέχρι να δέσεις τα υλικά σου και δημιουργηθεί μία κολλώδης ζύμη. Μπορείς φυσικά να το κάνεις και σε ένα πολυμίξερ ή κουζινομηχανή.
  • Μόλις γίνει αφράτο, σκεπάζεις το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 20 περίπου λεπτά.
  • Χωρίζεις το ζυμάρι σε τέσσερα μπαλάκια και τα μεταφέρεις σε δύο ταψιά.
  • Φοράς τα γάντια σου και απλώνεις τη ζύμη σου, μέχρι να σχηματιστεί ένα αρκετά λεπτό – και μακρύ – σώμα.
  • Πιέζεις με το χέρι σου και το αφήνεις μόνο του για πέντε λεπτά.
  • Με την κάτω όψη ενός πιρουνιού, τρυπάς κατά διαστήματα και προσθέτεις το σουσάμι.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

 

 

Tags
Back to top button