Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πούτιν: Πολλές χώρες επιλέγουν να είναι είτε με τη Δύση είτε με τη Ρωσία

“Η Ρωσία εμμένει στη θέση της αποκατάστασης της εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη”. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο για τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Το κείμενο του άρθρου δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. Σε μια δημοσίευση με τίτλο «Να είμαστε ανοιχτοί παρά το παρελθόν», που συμπίπτει με την 80η επέτειο από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ο Ρώσος ηγέτης επισημαίνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ευρώπη έχουν πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Θα επαναλάβω ξανά: η Ρωσία επιθυμεί την αποκατάσταση μιας ολοκληρωμένης εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη. Έχουμε πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αυτά είναι η ασφάλεια και η στρατηγική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση, η ενέργεια, ο πολιτισμός, η επιστήμη και η τεχνολογία, η επίλυση κλιματικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων », δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Τόνισε ότι στον σύγχρονο κόσμο, ο οποίος αναπτύσσεται δυναμικά και αντιμετωπίζει τακτικά νέες προκλήσεις και απειλές, δεν μπορεί κανείς να παρασύρεται από το βάρος παρελθουσών παρεξηγήσεων, παραπόνων, συγκρούσεων και λαθών. Σύμφωνα με τον Πούτιν, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος, να τα διορθώσουμε και να απαλλαγούμε από το βάρος που διαφορετικά θα εμπόδιζε την εστίαση στην επίλυση επειγόντων προβλημάτων.

«Ο κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ηπειρωτική ασφάλεια χωρίς διαχωριστικές γραμμές, έναν ενιαίο χώρο ίσης συνεργασίας και καθολικής ανάπτυξης για την ευημερία της Ευρώπης και του κόσμου στο σύνολό του», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τώρα ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας έχει υποβαθμιστεί σοβαρά, λόγω της αυξανόμενης έντασης, υπάρχουν υψηλοί κίνδυνοι μιας νέας κούρσας όπλων. Σύμφωνα με τον Πούτιν, ως αποτέλεσμα, χάνονται τεράστιες ευκαιρίες για πιθανή συνεργασία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει κοινών προκλήσεων - μιας πανδημίας και των τρομερών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της.

Ολόκληρη η μεταπολεμική ιστορία της Ευρύτερης Ευρώπης επιβεβαιώνει ότι η ευημερία και η ασφάλεια της κοινής μας ηπείρου είναι δυνατή μόνο μέσω των κοινών προσπαθειών όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σημείωσε επίσης ότι η ιστορική συμφιλίωση του ρωσικού λαού και των Γερμανών έπαιξε κολοσσιαίο ρόλο στο σχηματισμό μιας ενωμένης Ευρώπης.

 

Για την μνήμη των ηρώων που πολέμησαν κατά του Ναζισμού

 

Το άρθρο του Προέδρου της Ρωσίας στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit αναφέρει ακόμη ότι η μνήμη των ηρώων που πολέμησαν κατά του Ναζισμού είναι ιερή για τη Ρωσική Ομοσπονδία

 

«Η μνήμη των ηρώων που πολέμησαν κατά του ναζισμού είναι ιερή για εμάς. Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τους συμμάχους στον αντι-Χίτλερικό συνασπισμό, τα μέλη της Αντίστασης, τους Γερμανούς αντιφασιστές που έφεραν την κοινή Νίκη πιο κοντά », λέει το μήνυμα.

Για τον Πούτιν απαιτείται ένας ενιαίος χώρος για τη συνεργασία και τη συνολική ανάπτυξη της Ευρώπης και του κόσμου.

 

Τι οδήγησε στην ουκρανική τραγωδία το 2014

 

Στο άρθρο του ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε και τι οδήγησε στην ουκρανική τραγωδία το 2014.

Σημείωσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν τεχνητή επιλογή - να είναι είτε με τη Δύση είτε με τη Ρωσία. «Στην πραγματικότητα, ήταν ένα τελεσίγραφο. Οι συνέπειες μιας τέτοιας επιθετικής πολιτικής φαίνονται στο παράδειγμα της ουκρανικής τραγωδίας του 2014 », τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ευρώπη υποστήριξε ενεργά το αντισυνταγματικό ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία, από το οποίο, στην πραγματικότητα, όλα ξεκίνησαν. «Τότε ο Πρόεδρος Γιανουκόβιτς είχε ήδη συμφωνήσει με όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες οργάνωσαν πραξικόπημα, και οι χώρες της Ευρώπης το υποστήριξαν, προκαλώντας διάσπαση στην ίδια την Ουκρανία και την αποκοπή της Κριμαίας από τη σύνθεσή της; ", - είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

 

Ρώσος ναύαρχος

 

“Το καθήκον της διατήρησης της μνήμης εναπόκειται στους εκπροσώπους της σημερινής γενιάς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, όταν οι αρχές ορισμένων χωρών υφαίνουν στη βάση της πολιτικής την ιδέα του ναζισμού και του φασισμού, η οποία οδήγησε στη μεγάλη τραγωδία του 20ού αιώνα”, δήλωσε από την πλευρά του με αφορμή την σημερινή επέτειο ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Μοϊσέεφ.

Ο διοικητής του Βόρειου Στόλου, ο Ναύαρχος Μοϊσέεφ, υπενθύμισε ότι “σχεδόν 27 εκατομμύρια ζωές των συμπατριωτών μας είχαν δοθεί για τη νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”.

Tags
Back to top button