Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έγιναν πιο βαθιές

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας αποκτούν όλο και πιο βαθύ χαρακτήρα καθώς χάρη στις προσπάθειες τους κατάφεραν μαζί και με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, όπως το Ιράν, οι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ, να προχωρήσουν παρόλα αυτά στο ζήτημα της διευθέτησης της συριακής κρίσης , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στην συνάντηση από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν , ενώ από ρωσικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόϊγκου, και ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για την Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις συστηματικές επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επεσήμανε «την όλο και πιο βαθιά συνεργασία στον οικονομικό τομέα, στην επίλυση διαφόρων περιφερειακών ζητημάτων και στη διευθέτηση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η κατάσταση στην Συρία.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στους συνομιλητές του να συζητηθούν πρωτοβουλίες σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική, που θα εμβαθύνουν τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πολύ καλές τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο προέδρων, επισημαίνοντας ότι είναι ενθαρρυντικές για να αναπτυχθούν οι επαφές σε υπουργικό επίπεδο. Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του, λέγοντας ότι «όλα τα ζητήματα συνεργασίας συζητήθηκαν, για μας είναι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τις χώρες μας αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο», προσθέτοντας ότι η τουρκική πλευρά κατέθεσε στην ρωσική τις δικές της προτάσεις .

Tags
Back to top button