Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πότε κάνει την «εμφάνιση» της η κοιλιά στις εγκυμονούσες;

Αν και μερικές γυναίκες κυρίως εκείνες που περιμένουν το δεύτερο ή το τρίτο μωρό τους ή δίδυμα ή περισσότερα μωρά  αρχίζουν να φαίνονται έγκυες από τις 10 με 12 εβδομάδες η πλειονότητα των πρωτοτόκων δεν φαίνονται μέχρι να προχωρήσει το δεύτερο τρίμηνο.

Τώρα πια, όμως, θα έχετε παρατηρήσει ότι η κοιλιά σας δεν είναι απλώς εμφανώς αλλά προβάλλει.

Καθοριστικοί παράγοντες

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, που καθορίζουν το πότε θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η κοιλιά σας.

Καταρχήν φαίνεται πως σημασία έχει το αν πρόκειται για την πρώτη σας κύηση ή όχι. Γενικά στην πρώτη κύηση τα κοιλιακά τοιχώματα τείνουν να είναι πιο «σφιχτά». Έτσι η κοιλίτσα καθυστερεί κάπως να φανεί.

Πιο έντονος είναι συνήθως ο μυϊκός τόνος του κοιλιακού τοιχώματος και σε νεαρότερες γυναίκες ή σε αθλήτριες, με αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις η κοιλιά να φουσκώνει λίγο αργότερα.

Στο στάδιο αυτό, η μήτρα σας έχει περίπου το μέγεθος πεπονιού, έχει διογκωθεί μέχρι ακριβώς κάτω από τον ομφαλό σας και θα είναι στρογγυλεμένη μπροστά. Τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανόν να προβάλει λίγο ο ομφαλός σας. Θα επανέλθει στο φυσιολογικό του σχήμα λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα.

Ο σωματότυπος της κάθε γυναίκας σε κάποιο βαθμό καθορίζει επίσης την εμφάνιση της κοιλιάς στην κύηση. Έτσι, όταν η γυναίκα είναι πιο αδύνατη, η εμφάνιση της κοιλιάς έρχεται νωρίτερα. Αντίθετα, κυρίες με περισσότερο λίπος στην κοιλιακή περιοχή, συνήθως χρειάζεται να περιμένουν λίγο περισσότερο, για να δουν την κοιλιά τους να φουσκώνει. Επίσης οι ψηλότερες γυναίκες τείνουν να εμφανίσουν την κοιλιά αργότερα.

Βάρος στην εγκυμοσύνη

Είναι φυσιολογικό να πάρετε λίγο βάρος, γιατί το μωρό και η μήτρα σας που μεγαλώνουν σας κάνουν να πεινάτε.Μπορεί να έχετε πάρει γύρω στα 4 κιλά ή ίσως λίγο περισσότερα, που θεωρούνται αρκετά για να στηρίξουν την ανάπτυξη του μωρού.

Αν ανησυχείτε για το βάρος σας, μην προσπαθήσετε να κάνετε δίαιτα. Η επιλογή φρέσκων υγιεινών τροφών και η αποφυγή έτοιμων ανθυγιεινών γευμάτων και επεξεργασμένων τροφών ( άσχετα με τις ορέξεις σας) μπορεί να αρκούν για να κρατάτε το βάρος σας υπό έλεγχο.

Η εγκυμοσύνη δημιουργεί τεράστιες απαιτήσεις σε όλο σας τον οργανισμό και θα χρειάζεστε υγιεινές θρεπτικές τροφές για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Tags
Back to top button