Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Πως θα είναι το μέλλον σε πέντε χρόνια (βίντεο)

Την ετήσια έκθεση με τις τεχνολογίες του μέλλοντος δημοσίευσε η IBM.

Η έκθεση παρουσιάζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναμένεται να επιτευχθούν έως το 2018 σε πέντε διαφορετικούς τομείς, εξηγώντας πώς η πρόοδος της τεχνολογίας αναμένεται να βελτιώσει την ευημερία των ανθρώπων και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

1) «Ψηφιακός φύλακας»

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, στη μελέτη της η IBM υποστηρίζει πως σε πέντε χρόνια, αντί να έχουμε διαφορετικούς κωδικούς για την ενεργοποίηση συσκευών και την είσοδο σε μια ιστοσελίδα, θα υπάρχουν ειδικές εφαρμογές οι οποίες θα συνεννοούνται μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι συσκευές θα αναγνωρίζουν από μόνες τους τον χρήστη, χωρίς εκείνος να πρέπει να εισάγει κάποιον κωδικό.

2) «Η τάξη του μέλλοντος»

Η τάξη του μέλλοντος θα αναλύει την προσωπικότητα των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ώστε να ενισχύσει, εξατομικευμένα, την ανάπτυξη των ικανοτήτων που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τους προσωπικούς του στόχους.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν έξυπνοι υπολογιστές οι οποίοι θα μελετούν δεδομένα και στοιχεία σχετικά με τους μαθητές αναγνωρίζοντας άμεσα αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης, αν έχουν δυσλεξία ή αν κινδυνεύουν να «κοπούν» στις εξετάσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπολογιστές θα συμβουλεύουν τους μαθητές τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

3) «Επανάσταση στο ψηφιακό εμπόριο»

Οι έμποροι θα μπορούν να συνδυάσουν τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες με τα κλασικά εμπορικά καταστήματα, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν φυσικά ή εικονικά να αγγίξουν και να δοκιμάσουν ρούχα πριν τα παραγγείλουν μέσω Διαδικτύου.

4) «Ιατρικά επιτεύγματα»

Νέες ανακαλύψεις στον τομέα της γενετικής θα βοηθήσουν τους γιατρούς να καταλάβουν πώς ένας καρκινικός όγκος θα επηρεάσει τον κάθε ασθενή. Αφού αυτό καταστεί εφικτό, θα διενεργούνται «έξυπνες» αναλύσεις που θα υποδεικνύουν τα καταλληλότερα φάρμακα και θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκινικού όγκου σε κάθε ασθενή.

Έτσι ο χρόνος εύρεσης της κατάλληλης θεραπείας θα μειωθεί από μήνες και εβδομάδες σε ημέρες και λεπτά.

5) «Έξυπνες πόλεις»

Σύμφωνα με την έκθεση της IBM σε πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις και οι τοπικές Αρχές θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανό χρόνο οτιδήποτε συμβαίνει σε μια πόλη, δηλαδή δισεκατομμύρια εκδηλώσεις, γεγονότα και περιστατικά.

Σταδιακά οι υπολογιστές θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των ανθρώπων, τις προτιμήσεις τους και το πώς μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο, συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις μεταφορές και το επίπεδο ζωής γενικότερα.

Η IBM, όπως γράφει το econews.gr εκτιμά πως αναπτύσσοντας τεχνολογίες σχεδιασμένες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας θα περάσουμε σε μια εποχή προόδου σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Tags
Back to top button