Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πως να φερθείτε στο παιδί σας όταν είναι θυμωμένο

Ποια λάθη να αποφεύγετε όταν το παιδί είναι θυμωμένο;  

Πάνω σε μια στιγμή έντασης με το παιδί, το μόνο εύκολο είναι να φερθείτε με λάθος τρόπο ή να πείτε πράγματα αδόκιμα με βάση τη χρονική συγκυρία. Το mother.gr δίνει συμβουλές αναφορικά με τι πρέπει να αποφεύγετε όταν το παιδί είναι εκνευρισμένο:

Μην του πάτε κόντρα. Το ζητούμενο είναι να λήξει ορθολογικά ο τσακωμός και να ηρεμήσετε και όχι να σας απασχολεί ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα, σε ένα άσκοπο παιχνίδι εξουσίας.

Μην ενδώσετε στις απαιτήσεις του, μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε κουράγιο να επιχειρηματολογήσετε ή έστω να εφαρμόσετε όσα έχετε συμφωνήσει μαζί του κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα.

Γενικότερα, αποφύγετε τις όποιες σπασμωδικές κινήσεις και τις παράτολμες πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι έτσι θα μπει ένα τέλος στον τσακωμό, γιατί τελικά το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση.

Μη βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα για το λόγο που προκάλεσε το θυμό του παιδιού, γιατί μπορεί τα πράγματα να μην είναι όσο ξεκάθαρα φαντάζουν. Το πιο σωστό είναι να το ρωτήσετε ευθέως σε κάποια άλλη φάση που θα είναι ήρεμο.

Μην προσπαθείτε να κάνετε συζήτηση με αρχή, μέση και τέλος όταν η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Βάλτε μια άνω τελεία και κάντε την κουβέντα σε δεύτερο χρόνο.

Αποφύγετε να βάλετε τιμωρία το παιδί για να συνετιστεί. Έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη ότι η τιμωρία δεν είναι ορθολογική μέθοδος πειθαρχίας και το παιδί παίρνει λάθος μηνύματα από μια τέτοια στάση.

Τέλος, μην πείτε βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμούς που θα μετανιώσετε όταν πρυτανεύσει η λογική. Καμιά φορά πάνω στα νεύρα μας λέγονται πράγματα που δεν πρέπει, με κίνδυνο να πληγωθεί το παιδί και να διαταραχθεί για μια περίοδο η μεταξύ σας σχέση.

Tags
Back to top button