Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πομπέο: Οι ΗΠΑ μπορεί να μην χρηματοδοτήσουν ποτέ ξανά τον ΠΟΥ

Η πανδημία της Covid-19 δείχνει την ανάγκη για αναδιαμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, προειδοποιώντας πως η Ουάσινγκτον μπορεί να μην αποκαταστήσει ποτέ τη χρηματοδότηση του Π.Ο.Υ. και θα μπορούσε μάλιστα να εργαστεί για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σώματος, μεταδίδει το Reuters.

Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατηγορούσαν την κυβέρνηση Τραμπ πως προσπαθεί να καταστήσει τον Οργανισμό «αποδιοπομπαίο τράγο» ως τρόπο αποπροσανατολισμού από τους δικούς της κακούς χειρισμούς της πανδημίας.

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ, ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση της χρηματοδότησης του Π.Ο.Υ., την οποία ο πρόεδρος ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα κατηγορώντας τον Οργανισμό ότι είναι «κινεζοκεντρικός» και ότι προωθεί την «παραπληροφόρηση» της Κίνας για την πανδημία.

Ο κ. Πομπέο, μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Fox News είπε πως υπάρχει ανάγκη για «διαρθρωτική διόρθωση του Π.Ο.Υ.» για να διορθωθούν οι «ελλείψεις» του.

Ερωτηθείς εάν ζητά αλλαγή ηγεσίας στον Π.Ο.Υ., ο κ. Πομπέο απάντησε πως «ακόμα περισσότερο από αυτό, ίσως υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να μην μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στη χρηματοδότηση, να δίνουν δολάρια αμερικανών φορολογούμενων στον Π.Ο.Υ.».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες, ο κ. Πομπέο ερωτήθηκε αν βλέπει κάποια στιγμή ο ρόλος του Π.Ο.Υ. να αντικατασταθεί από άλλον οργανισμό, και απάντησε «θα εξετάσουμε ακριβώς αυτό το ζήτημα».

«Αν ο θεσμός λειτουργεί, οι ΗΠΑ πάντα θα ηγούνται και θα είναι μέρος του. Όταν δεν αποδίδει, όταν μάλιστα αποτυγχάνει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα εργαστούμε με εταίρους ανά τον κόσμο για να φέρουμε μια δομή, μια μορφή, ένα μοντέλο διακυβέρνησης, που θα φέρνει αποτελέσματα επί των σκοπών του».

Tags
Back to top button