Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πολλά αντηλιακά λένε ψέμματα στην ετικέτα για τον δείκτη προστασίας SPF -Τί πρέπει να κοιτάτε

Όλοι γνωρίζουν ότι η εφαρμογή αντηλιακού είναι σημαντική για την αποφυγή ηλιακού εγκαύματος, βλάβης του δέρματος και καρκίνου του δέρματος. Αλλά με όλες τις πληροφορίες και τους αριθμούς στις ετικέτες, πώς μπορείτε να ξέρετε ότι κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας;


Υπάρχει μια ερευνητική έκθεση που βοηθάει να ξέρετε ποια αντηλιακά είναι καλά. Είναι από τον οργανισμό Consumer Reports, που πραγματοποιεί διάφορες μελέτες με επίκεντρο την ασφάλεια των καταναλωτών. Δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα έρευνα σχετικά με τα καλύτερα αντηλιακά και τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την αγορά ενός από αυτά. Μερικά από τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα.

1) Δεν μπορείτε πάντοτε να εμπιστευτείτε τον δείκτη προστασίας SPF που αναγράφεται στην ετικέτα
Τόσο η έκθεση του Consumer Reports, όσο και η Αμερικανική Ακαδημία της Δερματολογικής Εταιρείας συνιστούν να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF) τουλάχιστον 30 βαθμών. Το ότι ένα αντηλιακό αναγράφει στην ετικέτα ότι έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό SPF, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το εμπιστευτείτε.

«Το πρόβλημα είναι, ότι πολλά αντηλιακά που δοκιμάσαμε δεν πληρούσαν τα επίπεδα SPF που αναγράφονταν στην συσκευασία», εξήγησε η Patricia Calvo, εκ των αρχισυντακτών του Consumer Reports.

Από τα συνολικά 73 αντηλιακά (λοσιόν, σπρέι και άλλα σχετικά προϊόντα), που εξετάστηκαν, τα 24 εμφάνισαν πραγματική προστασία SPF λιγότερο από το ήμισυ αυτού που ανέγραφε στην ετικέτα. Ορισμένα προϊόντα, που ανέγραφαν SPF 50, στην πραγματικότητα προσέφεραν προστασία της τάξης μόλις του SPF 24!


Τι πρέπει να κάνετε; Ένας απλός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι η επανεφαρμογή του αντηλιακού σας ανά συχνά διαστήματα. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να βάζετε περισσότερο προϊόν κάθε δύο ώρες γενικά, καθώς και αμέσως μετά την βουτιά στο νερό.

2) Βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό έχει τα σωστά συστατικά
Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι είναι σωστό να επιλέγετε αντηλιακά με “φυσικά μέταλλα”, στην πραγματικότητα ίσως να κάνετε ακριβώς το αντίθετο.

“Στις εξετάσεις που κάναμε, τα αποκαλούμενα «φυσικά» αντηλιακά, ή εκείνα με διάφορα «μέταλλα» (που περιέχουν μόνο διοξείδιο του τιτανίου, οξείδιο του ψευδαργύρου, ή και τα δύο ως δραστικά συστατικά) τείνουν να αποδίδουν λιγότερο καλά από εκείνα που περιέχουν χημικά ενεργά συστατικά, όπως η αβομπενζόνη (avobenzone)”, αναφέρεται στην σχετική έκθεση.

Για να μην μπερδεύεστε, κοιτάξτε στο πίσω μέρος του αντηλιακού και εντοπίστε το κύριο δραστικό συστατικό. Αναζητήστε τις χημικές ουσίες avobenzone, octisalate, octocrylene, ή homosalate.

3) Αναζητήστε αντηλιακά “ευρέως φάσματος”
Τα αντηλιακά ευρέος φάσματος προστατεύουν και από τα δύο είδη βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας: UVA και UVB.

Οι ακτίνες UVA είναι κυρίως υπεύθυνες για τα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα. Οι ακτίνες UVB είναι ο κύριος ένοχος πίσω από το ηλιακό έγκαυμα. Και οι δύο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας αναγράφει ότι είναι «ευρέως φάσματος», που σημαίνει ότι προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις UVB.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button