Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε την Νοβονικολάεβκα - Παίρνει σάρκα και οστά η περικύκλωση του Ποκρόβσκ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε λίγες ώρες νωρίτερα την κατάληψη του οικισμού Νοβονικολάεβκα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ από στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων Κέντρο.

Η Νοβονικολάεβκα είναι ένα χωριό που βρίσκεται στα σύνορα του Ντονιέτσκ και της κεντροανατολικής ουκρανικής περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ. Η κατάληψή της καθιστά τη ρωσική απειλή για το Ντνιπροπετρόφσκ πιο επικίνδυνη από ποτέ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός στην κατεύθυνση του Ντνιπροπετρόφσκ προκάλεσε τρομερές απώλειες σε 8 διαφορετικές ουκρανικές ταξιαρχίες: 3 μηχανοκίνητες, 2 ταξιαρχίες πεζοναυτών, 1 αερομεταφερόμενη ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών και 1 ταξιαρχία της ουκρανικής εθνικής φρουράς.

Ουκρανία: Άγρια επεισόδια σε καθεδρικό ναό - Ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε σε ιερείς και πιστούς (βίντεο)

Οι συνολικές απώλειες του Κιέβου για την χθεσινή ημέρα υπολογίζονται στους 460 μαχητές, ενώ ο ουκρανικός στρατός απώλεσε και 7 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 τροχοφόρα και 3 πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγμένου δυτικού αυτοκινούμενου πυροβόλου τύπου Krab.

ISW: Σφίγγει ο Κλοιός στο Ποκρόβσκ

Παράλληλα και βάσει νέας ενημέρωσης του αμερικανικού Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου (ISW), η πρόοδος του ρωσικού στρατού στην περιοχή Ντονιέτσκ-Ντνιπροπετρόφσκ έχει επιδεινώσει αρκετά την κατάσταση γύρω από το Ποκρόβσκ, το τελευταίο μεγάλο οχυρό του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονται αυτό το χωριό μπορεί πολύ σύντομα να καταλήξουν παγιδευμένοι μέσα σε αυτό. Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν καθημερινά πολλαπλά κύματα εφόδων, διαταράσσοντας τις επιχειρήσεις του ουκρανικού πυροβολικού και των Ουκρανών χειριστών drones.

Οι καλές καιρικές συνθήκες επιτρέπουν στην Ρωσία να εφαρμόζει μία νέα και πολύ αποτελεσματική τακτική. Τις εφόδους αυτές πραγματοποιούν πλέον στρατιώτες, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, που ελίσσονται με την βοήθεια μοτοσυκλετών στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα και με μαρτυρίες Ουκρανών στρατιωτών, αυτή η τακτική έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτική. Οι Ρώσοι, με την ταχύτητα και την ευελιξία των μηχανών, μπορούν να ξεφύγουν ακόμη και πλήγματα από ουκρανικά drones καμικάζι, πόσο μάλλον πυρά του εχθρικού πυροβολικού.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, το ρωσικό σχέδιο περικύκλωσης του Ποκρόβσκ παίρνει σάρκα και οστά, ζωντανεύοντας τον μεγαλύτερο εφιάλτη του ουκρανικού στρατού για τον τομέα του Ντονιέτσκ.

 

Tags
Back to top button