Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Πολ Τόμσεν: «Καλοδεχούμενη η πρόωρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους στο ΔΝΤ»

Ως «καλοδεχούμενη» περιέγραψε την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ελλάδα ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, ο κ. Τόμσεν υπενθύμισε τον «προσωρινό» χαρακτήρα των πόρων που προσφέρει το Ταμείο.

Σε ερώτηση για μείωση του αφορολόγητου, ο οικονομολόγος του Ταμείου την χαρακτήρισε ως ένα «απαραίτητο μέτρο» για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εκπληρώσει με επιτυχία τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει. Όπως, όμως, τόνισε, το ΔΝΤ θεωρεί τη συγκεκριμένη πολιτική σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις και τις κρατικές δαπάνες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών, οι οποίες, όπως είπε, υποβαθμίστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης.

Τέλος, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε πως το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα στην Ελλάδα και συνεπώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να εκφράσει συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Παρόλα όμως αυτά, επισήμανε την πάγια θέση του Ταμείου που τονίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας «αξιόπιστης στρατηγικής» για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Tags
Back to top button