Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο άνδρας που απεικονίζεται στη συσκευασία τσιγάρων κι έχει προκαλέσει κρίση στην Κομισιόν; (pic)

Ποιος είναι ο άνδρας που απεικονίζεται στη συσκευασία τσιγάρων κι έχει προκαλέσει την οργή των Ευρωπαίων;

Είναι ένας οικογενειάρχης από την Ρουμανία, ένας σύζυγος από την Αυστρία, ένας συνταξιούχος από την Γερμανία ή απλά ένα μοντέλο;

Με την Κομισιόν να τηρεί σιγή ιχθύος για την ταυτότητά του, πολίτες τριών χωρών – Ρουμανία, Αυστρία και Γερμανία – υποστηρίζουν ότι, είναι αυτοί που απεικονίζονται στη φωτογραφία που σοκάρει! Ο εικονιζόμενος μεσήλικας ποζάρει με τα μάτια κλειστά και με μία συσκευή οξυγόνου στο στόμα υποδηλώνοντας ότι από το τσιγάρο ο άνδρας αυτός παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Η φωτογραφία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας της Κομισιόν, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, με στόχο την προειδοποίηση των πολιτών για τις συνέπειες από την κατανάλωση νικοτίνης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Βild».

Τον Ιούνιο του 2016, η Γιοχάνα Βέγκερερ από τη Βιέννη ισχυρίστηκε ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται ο σύζυγός της Φραντς κι ότι η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της οικογένειας.

Ο δικηγόρος της, Ντίτερ Μπέμντορφερ δήλωσε στη εφημερίδα «Bild» ότι πρόκειται για τον Φραντς Βέγκερερ ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή κι ότι η οικογένειά προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο συνταξιούχος Χάραλντ Μόλτερ από το Σάαρλαντ της Γερμανίας σπεύδει να υποστηρίξει ότι ο ίδιος απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία στη συσκευασία τσιγάρων. Και αυτός απευθύνθηκε στον δικηγόρο του.

Και τέλος, τρεις νεαροί Ρουμάνοι ισχυρίζονται ότι στη φωτογραφία είναι ο πατέρας τους κι ότι η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειας.

Η Ευρωπαική Επιτροπή συνιστά ψυχραιμία… «Κανείς δεν έχει φωτογραφηθεί κρυφά», όπως επισημαίνει ο Ράινχαρντ Χένιγκχαους, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία. «Όσοι απεικονίζονται σε συσκευασίες τσιγάρων έχουν δώσει την γραπτή συγκατάθεσή τους».

Ωστόσο, η Κομισιόν δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του εικονιζόμενου. Αλλά ούτε διαψεύδει την φήμη ότι απλά πρόκειται για ένα μοντέλο…

Tags
Back to top button