Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν τις προϋποθέσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Για άλλη μια φορά, η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε διχασμένη σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή τη φορά σε θέμα που αφορά την υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισμα αφορούσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε., αναφέρει το Himara.gr.

Σχετική τροπολογία του ψηφίσματος τονίζει τις προϋποθέσεις και τις προτεραιότητες που έχει ορίσει το Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2020 για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Μεταξύ αυτών είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων, η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων, ο εκλογικός νόμος και η πληθυσμιακή απογραφή, θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως επίσης και θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, της ελεύθερης έκφρασης στα ΜΜΕ και θέματα ασύλου.

«Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφισε, όταν οι ευρωομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ διασπάστηκαν, εκφράζοντας διαφορετικές και αντικρουόμενες θέσεις. Από την ΝΔ , οι ευρωβουλευτές Ασημακοπούλου, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Μεϊμαράκης και Σπυράκη θεώρησαν ότι η αποχή σε αυτή την κρίσιμη τροπολογία είναι αρκετή. Αντίθετα οι ευρωβουλευτές Κυμπουρόπουλος και Βόζενμπεργκ την υπερψήφισαν, ενώ οι ευρωβουλευτές Καϊλή (ΚΙΝΑΛ) και Φράγκος (Ελληνική Λύση) την καταψήφισαν. Η συγκεκριμένη τροπολογία τελικώς υπερψηφίστηκε με 388 έναντι 280 ψήφων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κεφαλογιάννης από τον Σεπτέμβριο του 2019 τελεί χρέη προέδρου της Επιτροπής προετοιμασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tags
Back to top button