Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιο είναι το καλύτερο γιατροσόφι για το έγκαυμα

Ατυχήματα στο σπίτι συμβαίνουν συχνά και το έγκαυμα είναι από τα πιο συνηθισμένα. Μια αδέξια κίνηση και το χέρι μπορεί να ακουμπήσει στο καυτό σίδερο ή στην κατσαρόλα που βρίσκεται πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας, με το δέρμα να αρχίζει αμέσως να κοκκινίζει και να πονά.


Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε ένα ήπιο έγκαυμα.

Αρχικά, ρίξτε άφθονο δροσερό νερό επάνω στο τραύμα για 3-5 λεπτά. Η εφαρμογή πάγου απαγορεύεται, καθώς η απότομη μεταβολή στην θερμοκρασία του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω βλάβες στους ιστούς.

Επίσης, ίσως έχετε ακούσει ότι το βούτυρο είναι καλό γιατροσόφι για το έγκαυμα, όμως αυτό δεν ισχύει, καθώς το βούτυρο «παγιδεύει» τη θερμότητα εντός του τραύματος και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

Η καλύτερη λύση είναι το τζελ αλόης (aloe vera), το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα. Το τζελ της αλόης όχι μόνο δροσίζει και ανακουφίζει το δέρμα αλλά μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία υπέδειξε ότι μόρια του εκχυλίσματος που ονομάζονται στερόλες προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων βασικών συστατικών των κυττάρων του δέρματος.


Εάν το έγκαυμα είναι εκτεταμένο, εντοπίζεται σε ευαίσθητα σημεία του σώματος όπως τα γεννητικά όργανα, οδηγήσει σε σχηματισμό φλύκταινας ή άλλες σοβαρές βλάβες του δέρματος ή εμφανίζει σημάδια λοίμωξης (ισχυρός πόνος, οίδημα, έκκριση υγρών, πυρετός), θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Tags
Back to top button