Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Ποιες οι πιθανές επιπτώσεις στο έμβρυο εξαιτίας διατροφικών ελλείψεων (πίνακας)

Η σωστή διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος. Οι γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυοι, εγκυμονούν ή θηλάζουν πρέπει να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες για βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Επιπλέον, σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η χορήγηση κατά την κύηση και τον θηλασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μπορεί να έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού ενώ η ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Οι διατροφικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης, µπορεί να έχουν ανεπιθύµητες επιδράσεις πρωτίστως στη µητέρα αλλά και στο βρέφος.

Μερικές από τις σοβαρότερες επιδράσεις των ελλείψεων παρουσιάζονται περιληπτικά στον πίνακα που ακολουθεί.

Η υιοθέτηση ορθών διατροφικών συνηθειών πρέπει να αρχίζει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν η γυναίκα ξεκινήσει τις προσπάθειες να μείνει έγκυος.

Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που σχετίζονται με την γονιμότητα είναι οι Ε και C, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος αντίστοιχα.

Όσον αφορά το φυλλικό οξύ, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του εμβρύου. Η λήψη φυλλικού οξέως πρέπει να ξεκινάει περίπου τρεις μήνες πριν την έναρξη προσπάθειας μίας εγκυμοσύνης. Αντιθέτως, η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων βιταμίνης Α πρέπει να αποφεύγεται πριν και κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης.

Τέλος, κατά το θηλασμό οι απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες είναι σχετικά υψηλές.

Οι μητέρες που θηλάζουν και υποσιτίζονται παράγουν ημερησίως μικρότερη ποσότητα γάλακτος. Επιπλέον, αν η πρόσληψή της μητέρας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι χαμηλή, είναι δυνατό να παρατηρηθεί ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό της.

Η κακή διατροφή της μητέρας είναι δυνατό να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button