Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πισπιρίγκου: Υποξία είδε πίσω από τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος

Ο μάρτυρας κλήθηκε να γνωματεύσει για τους θανάτους των δύο παιδιών στη σημερινή δίκη, στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

Όπως κατέθεσε σήμερα ο παθολογοανατόμος, το κυριότερο εύρημα για το θάνατο της Μαλένας είναι η υποξία.

Ο μάρτυρας μάλιστα απέκλεισε η κενοτοπιωδής εκφύλιση που παρουσιάζεται στη Μαλένα να προήλθε από δηλητηρίαση ενώ, στο ίδιο μήκος, απέκλεισε και τον αιφνίδιο θάνατο. Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου εξήγησε τι είναι υποξία-ανοξία και ανέλυσε τα συμπτώματα της ασφυξίας.

«Ότι έχουμε βρει εδώ. Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο. Σε περιπτώσεις ασφυξίας πρώτα, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ο Αγαπητός και ο Τσαντίρης λένε ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά…

Μάρτυρας: Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να το προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο παθολογοανατόμος ανάφερε πως μέχρι να εκδώσει το πόρισμα του είχε συνομιλήσει μόνο με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα ενώ προκάλεσε και την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν αναφέρθηκε σε τι είχε φάει η Μαλένα.

Μάρτυρας: Είχα την εικόνα ενός παιδιού με λευχαιμία στο νοσοκομείο χωρίς συμπτώματα, που έφαγε και σουβλάκι και μπαμ πέθανε ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το έφαγε το σουβλάκι από που το μάθατε κύριε Ευτυχιάδη; Ποιος σας είπε τέτοια πράγματα;

Μάρτυρας: Οι ιατροδικαστές!

Πρόεδρος: Κυρία κατηγορουμένη σας παρακαλώ!

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που του τέθηκαν πριν προχωρήσει στην ιστολογική εξέταση, ο μάρτυρας σημείωσε ότι είχε στενή επαφή με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

«Είχαμε στενή επαφή. Μου έδωσαν γενικές πληροφορίες. Μου είπαν ότι είχαμε ένα νοσηλευόμενο παιδί με λευχαιμία στο Παίδων, υγιές όμως, πήγαινε καλά, το οποίο φέρεται να έφυγε ξαφνικά, δηλαδή ότι είχαμε αιφνίδιο θάνατο», είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Μου είπαν ότι δε βρέθηκε παθολογία που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο. Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί γενικά. Προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. Ακόμα και η κεραυνοβόλος θέλει κάποιο χρόνο και κάποια συμπτώματα». 

Tags
Back to top button