
ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη λίγο πριν τις 12:00, στην περιοχή του Κοφινά, κάτω από την Παναγία Βοήθεια.
Η πυρκαγιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση με πεύκα, ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς το Λωβοκομείο Χίου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πεζοπόρο τμήμα από το κέντρο Καλουτά. Εχουν απογειωθεί και δύο ελικόπτερα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τη Χίο σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή υψηλή.
Στις 12:50 περίπου, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους περιοχών Παρυφές. Γιαλούρικα και Παναγία Βοήθει να απομακρυνθούν προς την πόλη της Χίου.
Η εξέλιξη της πυρκαγιάς παρακολουθείται στενά, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεσή της.