Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πυρετός στο Άγιο Όρος για το ουκρανικό-Έρχεται και ο Επιφάνιος

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Άγιο Όρος με τους Ουκρανούς και τον διχασμό των μοναστηριών συνεδρίασε όπως γράψαμε και χθες η Ιερά Κοινότητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε το θέμα του χειρισμού τέτοιου είδους επισκέψεων από τους εκπροσώπους της νέας εκκλησίας. Η επιστασία δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με αυτά ή σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της αναγνώρισης της νέας εκκλησίας.

Οι πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναφέρουν πως η Ιερά Κοινότητα δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση και ότι το θέμα αναμένεται να επαναληφθεί στην επόμενη σύνοδο. Το ζήτημα ειναι όμως πολύ πιο φλέγον καθώς ο Epiphany Dumenko, επικεφαλής της νέας εκκλησίας σκοπεύει να βρεθεί στον Άθωνα στις 15 Φεβρουαρίου!

Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Επιστασία αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με την ουκρανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Παύλο.

«Τα μέλη της επιστασίας, το εκτελεστικό σώμα του Αγίου Όρους, αρνήθηκε να τραβήξει φωτογραφίες μαζί τους «, αναφέρει μια πηγή στη Ρωσική Εκκλησία.


Ωστόσο, ελληνικά ΜΜΕ τείνουν να εμφανίσουν μια εικόνα πως η αγιορείτικη κοινότητα πήρε το μέρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε την χθεσινή ανάλυση για το ουκρανικό και το Άγιο Όρος.

Tags
Back to top button