Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Πήρε φορά, φόρα κατηφόρα η τουρκική λίρα όσο "γαβγίζει" ο Ερντογάν

Η κίνηση στα νομίσματα στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν μικτά, με τη λίρα της Τουρκίας να υποχωρεί κατά 2,4%, καθώς πέφτει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά την υπόσχεση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε έως και τα 17,1 ανά δολάριο, κοντά στο χαμηλό ρεκόρ στο οποίο είχε πέσει στα τέλη Δεκεμβρίου, σε μια νομισματική κρίση που προκλήθηκε από μια σειρά ανορθόδοξων μειώσεων των επιτοκίων.

"Η CBRT πρέπει να υιοθετήσει μια πιο ορθόδοξη νομισματική πολιτική και να αυξήσει τα επιτόκια για να σταματήσει την πτώση της λίρας", δήλωσε ο Per Hammarlund, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών της SEB.

"Αντ' αυτού, το υπουργείο Οικονομικών είναι πιθανό να καταλήξει σε ένα άλλο σχέδιο για να δώσει κίνητρα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να αγοράζουν ξένο νόμισμα, προσφέροντας υψηλότερες αποδόσεις στους λογαριασμούς τους σε TRY που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι έλεγχοι κεφαλαίων είναι η έσχατη λύση, αλλά φαίνεται όλο και πιο πιθανό".

Την ίδια στιγμή το ρωσικό ρούβλι κατευθύνθηκε προς τα 60 ανά δολάριο, παρά την απόφαση της Ρωσίας να χαλαρώσει ορισμένους κεφαλαιακούς ελέγχους και τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων σε επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Tags
Back to top button