Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πήραν αποφάσεις Γαλλία-Αίγυπτος: Προσέγγισαν το GNA για να ''πετάξουν'' τον Ερντογάν από την Λιβύη

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Μεσογείου και της Αφρικής θα πάρουν Αίγυπτος και Γαλλία. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία, όπου θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, για να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς των δύο κρατών.  

Με αμφότερες τις χώρες που ανησυχούν για το πολιτικό κενό στη Λιβύη, την αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την απειλή από τζιχαντιστικές ομάδες στην Αίγυπτο, τα δυο κράτη έχουν καλλιεργήσει στενότερους οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς μετά την άνοδο του Σίσι στην εξουσία.  

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μέτωπο της Λιβύης.', έξι τουρκικά πολεμικά πλοία φέρεται να έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Σύρτης.   

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Κχαλέντ Αλ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε την παρουσία τουρκικών πλοίων. 

Tαυτόχρονα, ο Χ. Χαφτάρ στην Αίγυπτο, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με στρατιωτικούς και με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας των ''Φαραώ''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εξελίξεις αυτές έχουν θορυβήσει την Άγκυρα. 

Ο πρόεδρος Ερντογάν έπιασε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Μπασάγα, τον Μισρί και τον υπουργό Άμυνας της Λιβύης Νεμβρούς για να τους… εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του με τις κινήσεις του  Μπασάγα και Mισρί τις τελευταίες ημέρες. Το ταξίδι στο Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες και η συνάντηση με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, το Γάλλο υπουργό Άμυνας και το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών και μια συμφωνία ασφαλείας με μια γαλλική εταιρεία προκάλεσε αναστάτωση στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε όχι μόνο με την επίσκεψη στη Γαλλία αλλά και στην Αίγυπτο. Ο Μπασάγα τόνισε την αλληλεγγύη με την Αίγυπτο. Πηγές κοντά στον Ερντογάν δήλωσαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Μπασάγα και Μισρί να αλλάξουν τη στάση τους.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Γαλλία και η Αίγυπτος προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία, προσπαθώντας να ορίσουν πρόεδρο της Λιβύης την Ακίλα Σαλέχ.

 

Tags
Back to top button