Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιλότος καταγράφει τις φλόγες πριν εξαπλωθούν στο Ξυλόκαστρο

Ένα σημαντικό ντοκουμέντο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή του Ξυλοκάστρου φέρνει στο φως ο πιλότος Ι.Κ., ο οποίος πετούσε πάνω από την περιοχή τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά. Η μαρτυρία του πιλότου, καθώς και οι φωτογραφίες που τράβηξε, αποκαλύπτουν την αρχική κατάσταση της πυρκαγιάς και τη διαδρομή της εξάπλωσής της.

Ο πιλότος, του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεση του protothema.gr, εξήγησε πως βρισκόταν σε πτήση με ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Cessna 172, επιστρέφοντας από το Μεσολόγγι με προορισμό τα Μέγαρα. Όπως ανέφερε στην αποκλειστική μαρτυρία του, παρατήρησε καπνό από την περιοχή στις 10:45 το πρωί.

Κικίλιας: Έκκληση στους πολίτες να μένουν μακριά από τις φωτιές - Σκληρή μάχη στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο


Δείτε:

«Είδα τον καπνό σε μια δασική έκταση και αμέσως τράβηξα φωτογραφία με το κινητό μου τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο με ευχαρίστησε και μου είπε ότι θα επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει», ανέφερε ο πιλότος στο protothema.gr.

Παρά την ειδοποίηση, η κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Ο πιλότος δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook, όπου λίγες ώρες αργότερα ένας άλλος πιλότος ανήρτησε μια νέα φωτογραφία από την ίδια περιοχή, τραβηγμένη στις 13:35. Αυτή η εικόνα, που εξασφάλισε αποκλειστικά το protothema.gr, δείχνει την πυρκαγιά να έχει ήδη εξαπλωθεί σημαντικά.

Δείτε: 

Πλέον, η φωτιά έχει καταστρέψει σημαντικές εκτάσεις δασικής γης, έχει αφήσει πίσω της δυο νεκρουσ ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η μαρτυρία του πιλότου και οι φωτογραφίες αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την κατανόηση των αρχικών συνθηκών της πυρκαγιάς και ενδεχομένως να συμβάλλουν στις έρευνες για τα αίτια και την εξέλιξή της. 

Tags
Back to top button