Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης - Η φλόγα καίει επί 22 χρόνια! (βίντεο, φωτό)

Ένα φυσικό φαινόμενο, που πιθανόν να λύσει τα προβλήματα θέρμανσης ενός χωριού και όχι μόνο, βρίσκει διέξοδο σε αγρόκτημα τού χωριού Αλώνια Πιερίας.

Είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα τής γής.

Αγρότης των Αλωνίων, πριν από 22 χρόνια, θέλησε να κάνει γεώτρηση στο χωράφι του και ενώ το γεωτρύπανο έφτασε στο βάθος που συνάντησε βράχο, στην προσπάθεια του να διαπεράσει τον βράχο άγγιξε την «φλέβα» τού φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να βγαίνει αέριο από τον σωλήνα αντί για νερό.

Εδώ και 22 χρόνια κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για το εύρημα αυτό ενώ τόσα χρόνια μέρα και νύχτα το αέριο φλέγεται για να μην διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα.

Σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο και άλλος αγρότης έκανε γεώτρηση όπου και αυτός συνάντησε βράχο στο ίδιο βάθος και μαζί με το νερό βγάζει και φυσικό αέριο. Επίσης, σε διπλανό χωριό λίγα χιλιόμετρα απόσταση, πρώην πρόεδρος του χωριού στην προσπάθεια του μέσα στην νύχτα να ελέγξει την δεξαμενή τού πόσιμου νερού που παρουσίασε πρόβλημα, και ενώ δεν είχε φακό μαζί του άναψε τον αναπτήρα του για να δει με αποτέλεσμα να ανάψει μεγάλη φλόγα από το αέριο που για άγνωστο λόγο έβγαινε και από την δεξαμενή νερού.

Ο νεαρός πρόεδρος μεταφέρθηκε για λίγους μήνες στην Εντατική και χρειάστηκε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις για αποκατάσταση τού δέρματος του, όπως μάς λέει ο πρόεδρος του χωριού των Αλωνίων στην συνέντευξη που μας παραχωρεί εξηγώντας μας το εύρημα του φυσικού αερίου.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων τα έγκατα της γης στην Βόρεια Ελλάδα κρύβουν «θησαυρό» που δυστυχώς κάποιοι αρμόδιοι ή δεν τους συμφέρει να το αξιοποιήσουν ή θεωρούνται αναρμόδιοι.

Όταν ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τις αρχές, του είπαν να το ξεχάσει διότι σε λίγο καιρό θα ξεθυμάνει το αέριο και θα τελειώσει.

Μπορούν να πούνε το ίδιο και τώρα όπου εδώ και 22 χρόνια το φυσικό αέριο «ξέχασε» να ξεθυμάνει;;;

ΠΗΓΗ:

Tags
Back to top button