Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέθανε στα 98 του ο κουρέας του Άουσβιτς

Ο άνθρωπος που κατάφερε να επιζήσει από την κόλαση του Άουσβιτς κουρεύοντας τους συγκρατούμενούς του, ο Μπενιαμίν Σάινκοπφ, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.

Ο Σάινκοπφ και ο αδερφός του επέζησαν από το Ολοκαύτωμα χάρη στην τέχνη τους που αποδείχθηκε χρήσιμη, όσο ήταν κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Τα δύο αδέρφια ανέλαβαν να κόβουν τα μαλλιά των κρατουμένων καθώς οι δεσμοφύλακες ανησυχούσαν για τις ψείρες. Αυτό έκανε τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν λιγότερο εφιαλτικές από εκείνες άλλων κρατουμένων.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Ίδρυμα USC Shoah, ο Σάινκοπφ είχε πει ότι πολλοί αιχμάλωτοι των ρωτούσαν αν είχε οποιαδήποτε πληροφορία για τις οικογένειές τους, επειδή θεωρούσαν ότι είχε μία προνομιακή μεταχείριση. Και εκείνος τους είπε: «Δεν πρόκειται να ξαναδείτε τις οικογένειές σας».

Ο Μπενιαμίν κούρευε τους συγκρατούμενούς τους μέχρι τον Ιανουάριο του 1945, όταν μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους κρατούμενους μεταφέρθηκαν από το Άουσβιτς σε άλλα στρατόπεδα περπατώντας ημέρες μέσα στο χιόνι, σε πορείες που αργότερα έγιναν γνωστές ως «πορείες θανάτου» του Ολοκαυτώματος.

Ο Σάινκοπφ περπατούσε ξυπόλητος μέσα στο χιόνι φορώντας τη ριγέ στρατιωτική του πιτζάμα και βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω του να πέφτουν νεκροί από ασθένειες, εξάντληση ή πυροβολισμούς.

Μαζί με τον αδερφό του, μεταφέρθηκαν στο Μαουτχάουζεν στην Αυστρία όπου έμειναν για πέντε μήνες προτού το στρατόπεδο απελευθερωθεί από αμερικανικά στρατεύματα στις 5 Μαΐου του 1945.

Όταν απελευθερώθηκαν, ο Μπενιαμίν Σάινκοπφ μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως κουρέας για εξήντα χρόνια. Συνταξιοδοτήθηκε μόλις πριν έναν χρόνο, σε ηλικία 97 ετών. Όλο το Σικάγο τον γνώριζε και τον αποκαλούσε «Μπεν ο μπαρμπέρης».

Tags
Back to top button