Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πέθανε ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Ήταν 114 ετών

Πέθανε σε ηλικία 114 ετών ο Φάουτζα Σινγκ, ο γηραιότερος δρομέας Μαραθωνίου στον κόσμο, όταν αυτοκίνητο τον χτύπησε ενώ περπατούσε μέσα από το χωριό του, το Μπέας Πιντ, στην πολιτεία Παντζάμπ της Ινδίας.

Σύμφωνα με το BBC, η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι οι κάτοικοι προσπάθησαν να σώσουν τον Σινγκ, μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. «Έχει ξεκινήσει έρευνα και ο κατηγορούμενος θα συλληφθεί σύντομα», δήλωσε ο αστυνομικός Χάρβιντερ Σινγκ.

Ο θάνατος του Σινγκ, που έγινε σύμβολο μακροζωίας, ανθεκτικότητας και πίστης, πυροδότησε ένα κύμα μηνυμάτων ως φόρο τιμής από πολιτικούς ηγέτες, ομοσπονδίες και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Σινγκ, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο «Άνδρας με το Τουρμπάνι», ξεκίνησε την καριέρα του στον Μαραθώνιο σε ηλικία 89 ετών, μετά από μια ζωή ως αγρότης στο Παντζάμπ που σημαδεύτηκε από οικογενειακές τραγωδίες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της συζύγου και του μικρότερου γιου του.

Αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, βρήκε έναν νέο σκοπό στο τρέξιμο. Το ντεμπούτο του σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων έγινε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2000. Τα επόμενα 13 χρόνια, ολοκλήρωσε εννέα Μαραθώνιους και έγινε σύμβολο

Γεννημένος την 1η Απριλίου 1911, σύμφωνα με το βρετανικό διαβατήριό του, ο Σινγκ δεν είχε ποτέ πιστοποιητικό γέννησης, γεγονός που εμπόδισε την επίσημη αναγνώρισή του από τα Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος στην ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το 2011, έγινε ο πρώτος εκατονταετής που ολοκλήρωσε Μαραθώνιο, στο Τορόντο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, πέτυχε αξιοσημείωτα κατορθώματα, όπως το να τρέξει 10 χιλιόμετρα στο Χονγκ Κονγκ σε ηλικία 102 ετών, και να αποκτήσει διεθνή φήμη με μια καμπάνια της Adidas μαζί με τον Μοχάμεντ Άλι, με το σύνθημα «Τίποτα δεν είναι Αδύνατο».

Το 2012, ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το 2006, έγινε δεκτός από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Σινγκ απέδωσε τη μακροζωία του σε μια πειθαρχημένη ζωή. «Τρώτε λιγότερο, τρέχετε περισσότερο και παραμείνετε ευτυχισμένοι, αυτό είναι το μυστικό», είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

Χορτοφάγος, διατήρησε μια ενεργή ρουτίνα ακόμη και μετά την επίσημη αποχώρησή του από τους αγώνες το 2013.

Πέρασε τα τελευταία του χρόνια μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένου Βασιλείου, πάντα κοντά στην οικογένειά του και τον προπονητή και φίλο του, Χάρμαντερ Σινγκ.

Πέρα από την αθλητική του επίδραση, ο Σινγκ έχει γίνει ένας πολιτιστικός και πνευματικός φάρος για την κοινότητα των Σιχ και τους ηλικιωμένους σε όλο τον κόσμο.

«Ήταν ένας πραγματικά εμπνευσμένος άνθρωπος. Η πειθαρχία του, η απλή ζωή του και η βαθιά του ταπεινότητα άφησαν μια ανεξίτηλη εντύπωση σε μένα», έγραψε ο Βρετανός βουλευτής Πριτ Κάουρ Γκιλ.

Tags
Back to top button