Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Περού: Πτώση του Π. Καστίγιο σε δημοσκοπήσεις

Ο σοσιαλιστής εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής υποψήφιος για την προεδρία στο Περού Πέδρο Καστίγιο σημείωσε περαιτέρω πτώση χθες, Παρασκευή, σε δημοσκοπήσεις, κάτι το οποίο δείχνει ότι θα υπάρξει μια αναμέτρηση «στήθος με στήθος» με την αντίπαλό του, την επικεφαλής παράταξης της δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι, στον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση του Ipsos στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, ο Καστίγιο προηγείται με 0,9%, ενώ δημοσκόπηση του CPI, στην οποία επίσης είχε πρόσβαση το Reuters, δείχνει την Φουχιμόρι να προηγείται του αντιπάλου της με 0,2% για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις.

Επισημαίνεται ότι στην εξαιρετικά πολωμένη αυτή εκλογική αναμέτρηση, η Φουχιμόρι, η κόρη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι, αναμετράται με τον Καστίγιο, έναν όχι πολύ γνωστό προηγουμένως δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επικεφαλής συνδικάτου που διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια σοσιαλιστική πλατφόρμα.

Περού: ''Σε τεντωμένο σχοινί'' η εκλογική αναμέτρηση

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν την Φουχιμόρι να ανακτά έδαφος όσον αφορά το περιθώριο στατιστικού σφάλματος έναντι του Καστίγιο, ο οποίος ήταν το φαβορί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Περού τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση του Ipsos έχει περιθώριο σφάλματος ένα 2,8%, ενώ η δημοσκόπηση του CPI ένα 2,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στο Περού είναι παράνομο να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πριν από τις προεδρικές εκλογές, αν και οι σφυγμομετρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να διεξάγονται εφόσον τα τοπικά μέσα δεν τις δημοσιεύουν

Tags
Back to top button