Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περικλής Αλμπάνης για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Υπήρχε κάποιος που είχε κρεβάτι μέσα στο καμαρίνι του

Ο Περικλής Αλμπάνης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου. Ο ηθοποιός είπε πως υπήρχαν και παλαιότερα και ήταν κάτι σαν κατεστημένο.

Μετά τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων μορφών βίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, το θέατρο θα πληγεί ή ήταν ένα σημείο των καιρών και θα ξεχαστεί με το χρόνο;
Όχι, δεν θα πληγεί το θέατρο, ίσα-ίσα, νομίζω ότι το θέατρο θα βγει πιο δυνατό. Αυτό που θα γίνει, επειδή μερικοί είχαν την εξουσία στα χέρια τους, τώρα ο άλλος θα σκεφτεί πάρα πολύ να κάνει τα ίδια πράγματα που έκαναν άλλοι συνάδελφοι.

Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις παλαιότερα, τότε που ξεκινούσες τα επαγγελματικά σου βήματα στη υποκριτική;
Στο ξεκίνημά μου, στη Αθήνα, γνώρισα την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Παρενοχλήσεις βέβαια, γίνονταν.

Γιατί δεν είδαν το φως της δημοσιότητας;

Ο Τουρκικός λαός "γυρίζει την πλάτη" στον Ερντογάν: Λέει «όχι» στη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Γιατί το θεωρούσαν δεδομένο αυτό που γινόταν. Οι κοπέλες ή οι άντρες σ’ αυτή τη φάση, άλλοι το δέχονταν κι άλλοι όχι. Το θεωρούσαν δεδομένο ότι έπρεπε να γίνει, αυτό ήταν de facto από τη προηγούμενη γενιά. Αυτά που ακούγαμε από τους προηγούμενους γίνονταν και σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ηθοποιούς παλαιότερης γενιάς, ότι έπρεπε να γίνει αυτό…άλλος είχε κρεβάτι μέσα στο καμαρίνι του.

Μιλάς για σπουδαίους πρωταγωνιστές και μεγάλα ονόματα;


«Σωστά… Και τη “σκυτάλη” την πήραν οι πιο νέοι μετά, η γενιά η δική μου, έτσι γινόταν. Είχα και μαρτυρίες από γυναίκες συναδέλφους, ότι ο “τάδε”, μου έκανε “αυτό”, ο “τάδε” μου έκανε “εκείνο”, ήταν σαν… κατεστημένο. Οι μαρτυρίες αυτές ήταν όπως ήθελε να τις κατασκευάσει αυτή που μου το έλεγε, για παράδειγμα ότι δεν ενέδωσε, αλλά και να είχε ενδώσει, αυτό δεν το ξέρει κανένας. Δε νομίζω να συνδέεται η πορεία μιας κοπέλας ή ενός άντρα, στο ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έκανε καριέρα, ή όχι, δεν συμβαίνει, αυτό είναι υπερβολή. Αν υπήρχε ταλέντο, θα έβγαινε στην επιφάνεια. Η εξουσία είναι πολύ γλυκιά και πολλές φορές την εκμεταλλεύονται, γίνεται κατάχρηση, κι αυτό ίσως αλλάξει», είπε ο ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν».

Tags
Back to top button