Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Περιγραφή μεταθανάτιας εμπειρίας…

Σε μια αγγλική λέσχη επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε ένα τρομακτικό και φρικώδες πείραμα. Ένα από τα μέλη της λέσχης προσφέρθηκε να απαγχονιστεί, προκειμένου να αφηγηθεί κατόπιν τις εντυπώσεις του στους υπόλοιπους επιστήμονες.

Ο τολμηρός Άγγλος πειραματιστής έμεινε κρεμασμένος, μέχρι τη στιγμή που θα έσβηνε η ζωή του, οπότε οι φίλοι του, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν στενά, τον ξεκρέμασαν.

Ιδού, λοιπόν, τι διηγήθηκε μετά τον απαγχονισμό του:

«Όταν μου αφαίρεσαν το κάθισμα που στήριζα τα πόδια μου, αισθάνθηκα μια φοβερή αλγηδόνα στον λαιμό μου, σαν ο λαιμοδέτης μου να έγινε ξαφνικά πολύ στενός. Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, ξεκίνησε το παραδοξότερο μέρος του πειραματισμού μου.

Αμέσως μετά τον πρώτο πόνο, που ομολογουμένως ήταν λίαν σφοδρός, απώλεσα ολοκληρωτικά τη συναίσθησή μου. Μου φάνηκε ότι μεταφέρθηκα αιφνιδίως σ’ έναν νέο κόσμο, που τύχαινε να είναι πολύ πιο μαγευτικός και απολαυστικός από όσο τον φαντάστηκαν ποτέ οι ποιητές.

Κολυμπούσα, χωρίς καθόλου κόπο, σε μια θάλασσα ελαιώδη και ένιωθα πανευτυχής. Μπροστά μου, σε μεγάλη απόσταση, ξεπρόβαλε ένα νησί στο χρώμα του σμαραγδιού. Ο πόθος μου ήταν να φτάσω εκεί. Η θάλασσα άλλαζε διαρκώς τον χρωματισμό της, από φωτεινό χρυσαφένιο μέχρι το βαθύ άλικο του αίματος.

Μόλις κόντευα να βγω στην ακτή του, είδα να ξεπροβάλλει ένα πλήθος από αλλόκοτους μεταμφιεσμένους ανθρώπους, των οποίων οι όψεις μου φαίνονταν γνωστές. Τελικά, πάτησα την αφράτη άμμο. Χορός αρμονικότατων ανθρώπινων φωνών, ανακατεμένων με κελαηδήματα πουλιών, με υποδέχτηκε. Βρισκόμουν σαν βρέφος μέσα στο λίκνο του και ήμουν λίγο εξασθενημένος.

Έξαφνα, άνοιξα τα μάτια μου. Η μαγική εικόνα είχε ολότελα χαθεί. Η θεϊκή αρμονία εξέλιπε. Άνθρωποι με παρατηρούσαν σχολαστικά, με ζωηρή περιέργεια στο βλέμμα. Αναγνώρισα πως ήταν τα μέλη του συλλόγου μας.

Ο πόνος στον λαιμό μου ήταν απερίγραπτος. Οι φίλοι μου έκοψαν εγκαίρως τα δεσμά που εμπόδιζαν την ανάσα μου και με γλίτωσαν από τον θάνατο. Όταν απέκτησα πλήρως τις αισθήσεις μου, μπόρεσα να αφηγηθώ λεπτομερώς στη συντροφιά μου τα όσα παράξενα και ηδονικά είχα βιώσει».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 14/09/1924…

Tags
Back to top button