Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Πελέ: Η φανέλα από τον θρυλικό τελικό του 1958 πωλήθηκε έναντι 4,9 εκατ. δολαρίων

Η φανέλα που φορούσε ο Πελέ στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου που κατέκτησε η Βραζιλία, το 1958, πουλήθηκε τη Πέμπτη 16 Ιουλίου σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη έναντι 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών τότε, ο ποδοσφαιριστής που έμελλε να αποκαλείται «Βασιλιάς» είχε σημειώσει δύο από τα πέντε γκολ της «Σελεσάο» απέναντι στη Σουηδία, τη διοργανώτρια χώρα του τουρνουά (5-2), λίγες ημέρες μετά τη νίκη στον ημιτελικό επί της Γαλλίας με το ίδιο σκορ.

Η φανέλα που φορούσε ο Πελέ στον τελικό του 1958 είχε δοθεί από τον ίδιο στον συμπαίκτη και φίλο του Ντίντα.

Παρέμεινε για δεκαετίες στην οικογένεια του τελευταίου, προτού καταλήξει σε μουσείο και στη συνέχεια βγει για πρώτη φορά σε δημοπρασία το 2004, έναντι ποσού που δεν έγινε γνωστό.

Η φανέλα πουλήθηκε έπειτα από δέκα προσφορές από πέντε πλειοδότες σε αγοραστή που δεν ταυτοποιήθηκε και αποτελεί πλέον τη δεύτερη ακριβότερη ποδοσφαιρική φανέλα που έχει πωληθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το ρεκόρ των 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθεί να κατέχει η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις 22 Ιουνίου 1986 στην Πόλη του Μεξικού, στον θρυλικό προημιτελικό απέναντι στην Αγγλία.

Tags
Back to top button