Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεινασμένη λεοπάρδαλη «εισέβαλε» σε εργοστάσιο! (βίντεο, εικόνες)

Έναν μικρό… πανικό προκάλεσε μια λεοπάρδαλη. Η οποία… μπούκαρε σε εργοστάσιο αυτοκινήτων, αναζητώντας τροφή, με αποτέλεσμα αυτό να εκκενωθεί άμεσα!

Ειδικοί του Τμήματος Άγριας Ζωής κατάφεραν να ναρκώσουν έπειτα από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης μία λεοπάρδαλη. Η οποία περιφερόταν άσκοπα μέσα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων! Το περιστατικό σημειώθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Νέο Δελχί.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από δελτία ειδήσεων


Η λεοπάρδαλη έψαχνε φαγητό και… σκόρπισε τον τρόμο!

Η λεοπάρδαλη θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Στην συνέχεια, πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερη σε μακρινή δασική περιοχή.

Η λεοπάρδαλη εντοπίσθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Maruti Suzuki, στην περιοχή Χαργιάνα, την Πέμπτη το πρωί. Μόλις την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου το κτίριο εκκενώθηκε. Στη συνέχεια κλήθηκαν υπεύθυνοι του Τμήματος Άγριας Ζωής προκειμένου να πιάσουν το άγριο ζώο. Ωστόσο χρειάσθηκαν πάνω από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης προτού τα καταφέρουν.

Έβαλαν… κατσίκες για δόλωμα στο εργοστάσιο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής χρησιμοποίησαν ως δόλωμα δύο ζωντανές κατσίκες και ωμό κρέας για να την προσελκύσουν. Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τέσσερα κλουβιά, ενώ χρησιμοποίησαν και πυροκροτητές προκειμένου να αναγκάσουν το ζώο να βγει από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το εργοστάσιο Maruti Suzuki είναι το μεγαλύτερο στην Ινδία, κατασκευάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο περιστατικό στη δυτική πολιτεία του Ρατζαστάν αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής έπιασαν μία άλλη λεοπάρδαλη που περιφερόταν σε κατοικημένη περιοχή.

Όπως λένε οι αρμόδιοι του Τμήματος αυτού, οι λεοπαρδάλεις περιφέρονται σε κατοικημένες περιοχές συνήθως σε αναζήτηση τροφίμων. Ωστόσο η ανθρώπινη παρουσία τις τρομάζει με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε επιθέσεις εναντίον ανθρώπων. Κατά καιρούς τα άγρια αυτά ζώα δέχονται ως αντίποινα επιθέσεις από φοβισμένους χωρικούς, γεγονός που αποδεικνύεται μοιραίο γι ‘αυτά.

Η μαζική αστικοποίηση, η αποψίλωση των δασών, η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων, η εξαφάνιση των προστατευμένων ζωνών στα δάση και η εκρίζωση των φαρμακευτικών φυτών είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων στην Ινδία.

Στην Ινδία ισχύουν αυστηροί νόμοι για τη θανάτωση άγριων ζώων. Πέρυσι αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής κλήθηκαν να ναρκώσουν μία λεοπάρδαλη που είχε μπει σε ένα σχολείο στο Μπενγκαλούρου, αφού πρώτα είχε κατασπαράξει έξι ανθρώπους.

Tags
Back to top button