Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Προστατέψτε την Εκκλησία από τις επιθέσεις

Οι Ορθόδοξοι πιστοί, μαζί με τον κλήρο, πρέπει να αντισταθούν στις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος κατά τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Δικαίου Αλεξίου της Μόσχας στο Βεσνιάκι με την ευκαιρία τον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.


«Η Εκκλησία του Θεού δεν δημιουργήθηκε γι ‘αυτό το σκοπό, έτσι ώστε από καιρού εις καιρόν οι άνθρωποι να έρχονται σε αυτή, στο ναό, να τελούν λειτουργίες. Δημιουργήθηκε έτσι ώστε όλοι να ζούμε σε αυτό το φρούριο, αλλά για να ζήσουμε σε ένα φρούριο, οι τοίχοι του πρέπει να προστατεύονται. Και όταν συμβαίνουν επιθέσεις στην Εκκλησία και τώρα ζούμε σε μια εποχή που οι επιθέσεις γίνονται πιο εξελιγμένες, η προστασία της Εκκλησίας δεν είναι μόνο η εργασία των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων των εκκλησιών. Αυτή είναι η δουλειά κάθε πιστού, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα τείχη που μας προστατεύουν από τις δυνάμεις του κακού και μέσω της προστασίας των οποίων κερδίζουμε τη σωτηρία », είπε.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας παραθέτει ως παράδειγμα τη ζωή των αποστόλων, που κήρυξαν τις διδασκαλίες του Χριστού, παρά τη δίωξη και την απειλή του θανάτου. «Το αποστολικό κατόρθωμα είναι ένα επίτευγμα πλήρους δέσμευσης, ώστε οι άλλοι να ζήσουν όχι μόνο μια συνηθισμένη ανθρώπινη ζωή, αλλά να ζήσουν στην κοινωνία με το Πνεύμα του Θεού, να λάβουν το ουράνιο χάρισμα της χάρης. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε όταν μιλάμε ή σκεφτόμαστε ή δοξάζουμε τις πράξεις των ιερών αποστόλων, αλλά κυρίως σήμερα, όταν θυμόμαστε τη μνήμη των ιερών πρώτων αποστόλων Πέτρου και Παύλου «, σημείωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τόνισε ότι όλοι οι πιστοί δεν μοιράζονται την ευθύνη για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας. «Η μεγαλύτερη, ίσως, αστοχία, η οποία τελικά έγινε δεδομένη στη ζωή της Εκκλησίας και στη συνείδηση ​​των λαϊκών, είναι ότι ο Επίσκοπος, ο ιερέας, γενικά, ο κλήρος είναι υπεύθυνος για την Εκκλησία. Και η δουλειά μου είναι να έρθω, στην καλύτερη περίπτωση, μία φορά την εβδομάδα, να αγοράσω ένα κερί, να προσευχηθώ, αν υπάρχει ευκαιρία, να λάβω κοινωνία και να φύγω μέχρι την επόμενη φορά «, δήλωσε ο Πατριάρχης .

Πρόσθεσε ότι ένας από τους τρόπους προστασίας της πίστης είναι η κατασκευή νέων εκκλησιών που θα επιτρέψουν την ένταξη νέων ανθρώπων στην εκκλησιαστική ζωή.


Tags
Back to top button