Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στο 82,11%: Πρώτος ο Ανδρουλάκης - «Παίζεται» η δεύτερη θέση

Στο 82,11% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 31,54%
  • Χάρης Δούκας: 22,02%
  • Παύλος Γερουλάνος: 20,5%
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 18,54%
  • Μιχάλης Κατρίνης: 5,22%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,17%

 

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ στο 63% των εκλογικών τμημάτων και το 46% των ψηφοφόρων, δόθηκαν πριν από λίγο.

Σύμφωνα με αυτά, ζευγάρι του β' γύρου φαίνεται να είναι οι κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Από κοντά οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη, μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής στο 63% των εκλογικών τμημάτων

Ανδρουλάκης: 32,8%
Δούκας: 22,7%
Γερουλάνος: 19,5%
Διαμαντοπούλου: 17,5%
Κατρίνης: 5,3%
Γιαννακοπούλου: 2,1%

Τι ψηφίζει η Αττική

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην Αττική στο 23,63% της ενσωμάτωσης:

26,48% Γερουλάνος
23,22% Διαμαντοπούλου
22,44% Ανδρουλάκης
19,06% Δούκας
5,8% Κατρίνης
3% Γιαννακοπούλου

Υπολογίζεται ότι το 30% του συνόλου των συμμετεχόντων στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αττική.

Αρχικό κείμενο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται έως τώρα με καταμετρημένο περίπου το 3% των ψήφων (9.483 ψηφοδέλτια), στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικότερα, λαμβάνουν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 2.890

Παύλος Γερουλάνος: 2.376

Χάρης Δούκας: 1.844

Άννα Διαμαντοπούλου: 1.764

Μιχάλης Κατρίνης: 286

Νάντια Γιαννακοπούλου: 246

Μεγάλο προβάδισμα Ανδρουλάκη και στην επαρχία

Αντίθετα, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι το δίδυμο που στέλνει στον δεύτερο γύρο της κούρσας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ η επαρχία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Ο δεύτερος και ο τρίτος βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Η απήχηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην επαρχία είναι μεγάλη και δεδομένη, όπως καταγράφηκε και στις τελευταίες ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές κάλπες, και θεωρείται πάντα το δυνατό χαρτί του.

Αντιθέτως, η επιτυχία και η καταγραφή υψηλών ποσοστών στην επαρχία δεν ήταν το ίδιο αναμενόμενη για τον Χάρη Δούκα, έναν νέο σχετικά πολιτικό με αναφορές κυρίως στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης περνά σίγουρα στον δεύτερο γύρο, με το επιτελείο του να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα είναι και πρώτος.

Η υψηλή συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θεωρείται καθοριστικός παράγοντας, που μπορεί να ανατρέψει προβλέψεις και εκτιμήσεις, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Tags
Back to top button