Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Παρθενική πτήση για το κινεζικής κατασκευής αεροσκάφος C919 -Φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί Boeing και Airbus (εικόνες & βίντεο)

Το πρώτο μεγάλο εξολοκλήρου κινεζικής κατασκευής επιβατικό αεροσκάφος έκανε σήμερα την πρώτη του πτήση, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τους «αντιπάλους» του, τα Boeing και τα Airbus. Ύστερα από πτήση περίπου 90 λεπτών, το αεροσκάφος C919 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Pudong στη Σαγκάη.

Το αεροπλάνο θεωρείται κατασκευή- σύμβολο των φιλοδοξιών του Πεκίνου να μπει δυναμικά στην αγορά της παγκόσμιας αεροναυπηγικής. Το τζετ κατασκευάστηκε από την κρατική Comac και είχε σχεδιαστεί από το 2008 αλλά η παρθενική του πτήση διαρκώς αναβαλλόταν.

Για το σημερινό ταξίδι, το αεροσκάφος μετέφερε μόνο βασικό πλήρωμα πέντε πιλότων και μηχανικών κι απογειώθηκε μπροστά σε πλήθος θεατών. Πριν την πτήση, η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πως το αεροσκάφος θα πετούσε σε ύψος μόνο 3.000 μέτρων και με ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα.

Το C919 φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί άμεσα τα Boeing 737 και τα Airbus A320. Σύμφωνα με το BBC έχουν ήδη γίνει παραγγελίες για περισσότερα από 500 αεροσκάφη από 23 πελάτες, κυρίως κινέζικες αεροπορικές εταιρείες. Βασικός πελάτης είναι η China Eastern Airlines. Η αρμόδια υπηρεσία ασφάλειας της Ευρώπης έχει αρχίσει τη διαδικασία πιστοποίησης για το C919, βασικό βήμα για τη επιτυχία του στην παγκόσμια αγορά.

Tags
Back to top button