Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάργα: Άντρας έκλεψε 650.000 ευρώ από σπίτι όπου έβαλε κάμερες

Ο άνθρωπος που είχαν εμπιστευτεί οι ιδιοκτήτες σπιτιού στην Πάργα της Πρέβεζας για να εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος και σύστημα συναγερμού, γνώριζε ότι υπήρχαν τρία χρηματοκιβώτια όπου φύλαγαν μετρητά ύψους 650.000 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας και οργάνωσε την κλοπή τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης απουσίας των ενοίκων στο εξωτερικό, ο 63χρονος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας κάλεσε έναν 44χρονο που έφτασε στην Πάργα από την Αθήνα μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του και τους έδωσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη των χρηματοκιβωτίων και για τον τρόπο με τον οποίο θα εξουδετέρωναν τον συναγερμό και τις κάμερες.

Χάρη σε αυτές, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, παραβίασαν τα τρία χρηματοκιβώτια και άρπαξαν από αυτά το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό και τα τιμαλφή. Μετά από πολύμηνη προανάκριση τα ευρήματα αξιοποιήθηκαν από την Ασφάλεια, η μεγάλη κλοπή εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του «εγκεφάλου» και του 44χρονου συνεργού του, με τις έρευνες για την ταυτοποίηση του τρίτου μέλους της σπείρας να συνεχίζονται.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Πρέβεζας, για συμμορία και διακεκριμένη κλοπή, βάσει των οποίων συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας, ο 63χρονος στην Πάργα και ο 44χρονος στην Κηφισιά όπου κατοικεί και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων οι οποίες εξετάζονται, μια τηλεσκοπική σκάλα αλουμινίου και ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο δεύτερος δράστης όταν έκανε την κλοπή. Ωστόσο, η πλούσια λεία τους δεν έχει βρεθεί και η έρευνα συνεχίζεται.
 

Tags
Back to top button