Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πάπας: Επισκέφθηκε την ερειπωμένη Μοσούλη

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε σήμερα στη Μοσούλη για να προσευχηθεί στην πόλη αυτή του βόρειου Ιράκ που ήταν κάποτε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και ο πληθυσμός της έχει τώρα αποδεκατισθεί, ενώ οι Χριστιανοί αριθμούν πλέον εκεί λίγες δεκάδες οικογένειες.

Ο 84χρονος ποντίφικας έφθασε με ελικόπτερο από τη γειτονική Αρμπίλ κατά την τρίτη ημέρα της ιστορικής περιοδείας του στο Ιράκ.



Το ταξίδι του Φραγκίσκου είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στο Ιράκ, όπου κήρυξε τη συνύπαρξη και ζήτησε να τεθεί τέλος στη βία που ασκείται στο όνομα της θρησκείας.

Πέντε ιρακινά ελικόπτερα συνόδευσαν τον ποντίφικα στην επίσκεψή του στη Μοσούλη. Στη συνέχεια ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφθασε με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο στα ερείπια μιας χιλιετούς εκκλησίας στην καρδιά τις Μοσούλης, στην Πλατεία της Εκκλησίας, όπου θα προσευχηθεί για τα θύματα του πολέμο.

Ιρακινοί ιερείς υποδέχθηκαν τον πάπα και σημαίες του Ιράκ και του Βατικανού κυματίζουν στο κέντρο της Μοσούλης.

Tags
Back to top button