Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πάολο Τζεντιλόνι: Βιώσιμο παρά την ύφεση το χρέος της Ελλάδας

Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, τόνισε την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, στη σκιά της έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει για τη χώρα μας ύφεση 9,7% του ΑΕΠ για το 2020, τη μεγαλύτερη του μπλοκ.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, ο Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι η χώρα θα επωφεληθεί των ίδιων κανόνων ευελιξίας σχετικά με τα δημοσιονομικά, που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη, ενώ για την προβλεπόμενη μεγάλη αύξηση του χρέους φέτος υπήρξε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι βιώσιμο.

Αυτό φάνηκε και από την τελευταία έξοδο της χώρας στις αγορές με ικανοποιητικούς όρους στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση και τον ESM για να αποφασίσουν την παράταση του μέτρου.

Σύμφωνα με τoν κ. Τζεντιλόνι, η Ευρώπη βιώνει έναν οικονομικό κλυδωνισμό δίχως προηγούμενο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Τόσο το βάθος της ύφεσης όσο και η ισχύς της ανάκαμψης θα είναι άνισες, καθώς θα εξαρτώνται από την ταχύτητα με την οποία μπορούν να αρθούν οι περιορισμοί, από το πόσο σημαντικές είναι υπηρεσίες, όπως ο τουρισμός και από τους οικονομικούς πόρους κάθε χώρας.

Η απόκλιση αυτή συνιστά απειλή για την ενιαία αγορά και τη ζώνη του ευρώ — ωστόσο μπορεί να μετριαστεί μέσω αποφασιστικής κοινής ευρωπαϊκής δράσης, είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή.

Η Επιτροπή προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί φέτος κατά 9,7% για να αυξηθεί το 2021 κατά 7,9%. Όπως σημειώνει η έκθεση, τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προστασία της οικονομίας αναμένεται να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης στην καταναλωτική δαπάνη σε κάποιο βαθμό και να ανοίξουν τον δρόμο για μία ταχύτερη ανάκαμψη το 2021.

 

Tags
Back to top button