Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 1,4 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος επηρεάζοντας τις σχέσεις Αθήνας -Άγκυρας

Περίφημα πάει η παρουσία Τούρκων στα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τουρκικό σύνδεσμο ξενοδόχων.

Ο αριθμός των τουριστών από την Τουρκία στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το 1,4 εκατομμύριο φέτος. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία του Τουρκικού Συνδέσμου Ξενοδόχων (TÜROB).

Σύμφωνα με τον σύνδεσμό TÜROB, 1,2 εκατομμύρια Τούρκοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι, δαπανώντας περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Περίπου 800.000 τουρίστες από την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθούν την Τουρκία το 2025, από 707.133 το 2024.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους τουρίστες από την Ελλάδα είναι η Κωνσταντινούπολη, η Αδριανούπολη, η Καππαδοκία, η Προύσα, το Αϊβαλί, η Σμύρνη και η Τραπεζούντα.

Ο άντρας που βρήκε τον χειρότερο θάνατο στην Ιστορία! Οι διασώστες έκλαιγαν...Πείτε στη γυναίκα μου ότι τη λατρεύω

“Οι δύο χώρες μπορούν να επιτύχουν το «τουριστικό δυναμικό των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών» μόνο εάν αναπτύξουν αποτελεσματικά εναλλακτικά μέσα μεταφοράς”, ανακοίνωσε η τουρκική ένωση Ξενοδόχων , επικαλούμενη ειδικούς.

Είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι αμοιβαίες προωθητικές προσπάθειες για τη βελτίωση των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο επικεφαλής της TÜROB.

Ενώ ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται, η έναρξη πτήσεων χαμηλού κόστους από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε τιμές κοντά σε αυτές των χωρών της ΕΕ θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα.

“Οι τουριστικές υπηρεσίες και τα προϊόντα της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν είναι ανταγωνιστικά , αλλά μάλλον αλληλοσυμπληρώνονται”, δήλωσε Τούρκος ειδικός.

Χωρίς μετρητά δεν υπάρχει ελευθερία! Η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ με κάρτα θα σταματήσει

«Πιστεύουμε ότι η προώθηση της τουριστικής ζήτησης από μακρινούς προορισμούς μέσω πακέτων που καλύπτουν και τις δύο χώρες θα αυξήσει σημαντικά τη συνολική τουριστική ζήτηση», κατέληξε ο ίδιος.

Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται  τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 180 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και αυτό αποτελεί θετικό μήνυμα για πολλούς.

Τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τραβούν την προσοχή. Ειδικά αφότου η Ελλάδα ενέκρινε το ζήτημα με την βίζα, ξεκίνησε μια εισροή τουριστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Η τουρκική τουριστική έκρηξη προς την Ελλάδα δεν περνά ασχολίαστη από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με ένα μείγμα εντυπωσιασμού και δυσφορίας, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα πως χιλιάδες Τούρκοι μεταβαίνουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά συνεχώς.

Επισημαίνεται επίσης πως η σχέση τιμής-ποιότητας είναι καλύτερη στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί πολλούς Τούρκους να επιλέγουν τα ελληνικά νησιά έναντι των εγχώριων προορισμών.

Η Τουρκία βρίσκεται κοντά σε οικονομικές εξελίξεις οικονομικής εκρήξεως, ειδικά αν έρθει καμία κρίση από τις ΗΠΑ, ή από οπουδήποτε αλλού, αφού ο πληθωρισμός και εξαφάνιση του συναλλάγματος εδώ και χρόνια είναι τεράστια και η χώρα ζει με δανεικά από αραβικές χώρες.

Tags
Back to top button