Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παίδων Μητέρα: Πρότυπο παρεμβατικό πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία

Ένα πρότυπο παρεμβατικό διαδραστικό πρόγραμμα για την ολιστική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας & την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας, ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.


Το πρόγραμμα με τίτλο «Ζω, Κινούμαι & Τρέφομαι σωστά» -μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αποκλειστικά για γονείς και παιδιά κι έχει ως στόχο κυρίως την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη του πολυπαραγοντικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

Εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων -διατροφολόγοι ειδικοί στην παιδική διατροφή, ψυχολόγοι- παιδαγωγοί, καθηγητές φυσικής αγωγής, chef, αθλητές γυμνάζονται, παίζουν, συνομιλούν, δημιουργούν μαζί με τα παιδιά και τους γονείς, με στόχο τη δημιουργία και την καλλιέργεια ενσυνείδητης στάσης απέναντι στην υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση και την πνευματική ευεξία. Σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς οι γονείς αποτελούν τους αρωγούς της εφαρμογής του προγράμματος στο σπίτι. Παράλληλα, η δική τους ενδυνάμωση- εκπαίδευση με την παρακολούθηση του προγράμματος συμβάλει ουσιαστικά στην -από κοινού- αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Το νέο καινοτόμο πρόγραμμα, διάρκειας δύο μηνών, περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, όπως πρότυπο εργαστήριο διατροφικών πειραμάτων, αθλητικό εργαστήριο, εργαστήριο μαγειρικής, μουσικοκινητικής αγωγής, εξατομικευμένο πλάνο οικογενειακής διατροφής, εργομετρική αξιολόγηση και αξιολόγηση ορθοσωμίας και τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης συναισθημάτων. Στο τέλος του προγράμματος η οικογένεια παραλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής για κάθε παιδί και για κάθε γονέα.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι Υπεύθυνες του Προγράμματος, κα Μαρία Χαρώνη-Καράντζα, Παιδίατρος –Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια Ενδοκρινολογικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και η κα Αννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υπεύθυνη του Ιατρείου Ελέγχου Βάρους του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: «Στη χώρα μας το ποσοστό υπερβαρότητας και παιδικής παχυσαρκίας αγγίζει το 40 % για την παιδική ηλικία 7-12 ετών. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της παιδικής παχυσαρκίας και την αντιμετώπισή της. Είναι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα καθώς είναι το μοναδικό διαδραστικό πρόγραμμα που συνδυάζει άσκηση & διατροφική αγωγή, παρακινητική ενθάρρυνση και διαχείριση του στρες για τα υπέρβαρα/ παχύσαρκα παιδιά και τους γονείς – κηδεμόνες. Για το λόγο αυτό, ακολουθούμε τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη διαχείριση του βάρους σε υπέρβαρα/παχύσαρκα παιδιά, καθώς και όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στην πρακτική και συμβουλευτική παρέμβαση».


Tags
Back to top button