Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παγώνη για «κοξάκι»: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και πότε να ανησυχούν

«Είναι μια περίοδος που είναι σε έξαρση η “κοξάκι” σε πολλές πόλεις (Λάρισα, Πύργος) είπε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στη 10» της ΕΡΤ επισημαίνοντας όμως ότι «η κοξάκι κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σε έξαρση». Όπως ανέφερε «σε ποστοστό 50% τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Στο υπόλοιπο 50% εμφανίζουν από απλά συμπτώματα πυρετός και πονόλαιμος, εξανθήματα στις παλάμες και στα πέλματα. Όταν εμφανιστούν φλύκταινες στο λαιμό, στα ούλα, τότε οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ακόμη και νερό». «Οι επιπλοκές είναι σπανιότητες αλλά πολύ σημαντικές» σημείωσε.

«Είναι δύσκολες. Είναι εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πως θα προφυλαχθούν τα παιδιά από την κοξάκι

«Πάντα μέσα στην σχολική τσάντα αντισηπτικό» γιατί όπως εξήγησε μεταδίδεται με την ομιλία, τον βήχα, το φτέρνισμα και ο ιός μένει πάνω στις επιφάνειες.

Οι γονείς, όταν τα παιδιά τους νιώθουν αδιαθεσία δεν πρέπει να τα στέλνουν στο σχολείο για να αποφευχθεί η μετάδοση. Τα συμπτώματα της κοξάκι διαρκούν 5-6 ημέρες και μετά υποχωρούν.

Σύσταση για εμβόλιο γρίπης

Επανάσταση στον τομέα της υγείας: Συσκευή σε μέγεθος χαπιού παρακολουθεί την αναπνοή και την καρδιακή δραστηριότητα

Για το εμβόλιο της γρίπης συνέστησε να γίνει άμεσα γιατί ξεκινά η περίοδος έξαρσης και για τη δημιουργία αντισωμάτων απαιτούνται 15 ημέρες. «Οι άνω των 65 ετών που δεν θέλουν να κάνουν το ενισχυμένο εμβόλιο της γρίπης ας κάνουν τουλάχιστον το απλό» συνέστησε η κα Παγώνη.

«Πιάνει όλα τα στελέχη το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19»

Για το εμβόλιο κατά της Covid-19 σημείωσε πως το επικαιροποιημένο «πιάνει όλα τα στελέχη» και επισήμανε πως «είναι αρκετοί που έχουν νοσήσει με Covid. Κάθε οικογένεια έχει και περιστατικό. Απλώς τους δίνουμε οδηγίες από το τηλέφωνο και τους έχουν σώσει τα αντιικά φάρμακα. Έχουμε νοσηλείες στις απλές κλίνες, μικρή αύξηση στους διασωληνωμένους, αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση».

«Σταματήστε τη χρήση αντιβιοτικών για απλές ιώσεις – Δεν θα αντιδρά ο οργανισμός σε σοβαρή λοίμωξη»

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ «είμαστε από τις πρώτες χώρες στη χρήση αντιβιοτικών. Από τη μεγάλη χρήση τα συνηθίζεις. Όταν σου συμβεί κάποια σοβαρή λοίμωξη που πρέπει να πάρεις αντιβιοτικά δεν αντιδρά ο οργανισμός και παρουσιάζεις επιπλοκές».

Tags
Back to top button