Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ουρές για ένα Ελληνικό σουβλάκι κάνουν στη Νέα Ζηλανδία

Ουρές για ένα σουβλάκι κάνουν μικροί και μεγάλοι στη Νέα Ζηλανδία. Η Σοφία Κασουλίδη και ο σύζυγός της Γιώργος Αποστολάκης προσφέρουν στιγμές γευστικής απόλαυσης με το πλέον παραδοσιακό ελληνικό «street food».

Και στη Νέα Ζηλανδία έμαθαν το σουβλάκι ή έναν «γύρο από όλα», όπως το ζητάνε πολίτες της χώρας έξω από τα φορτηγά που μετέτρεψε το ζευγάρι των Ελλήνων, σε ταχυφαγεία – «Greek Food Trucks».

Η Σοφία Κασουλίδη, εργαζόταν στον χώρο της μόδας όσο ζούσε στη Σαντορίνη, όταν επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία, όπου γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, αποφάσισε μαζί με τον άνδρα της, Γιώργο Αποστολάκη, να «συστήσουν» στη μακρινή Νέα Ζηλανδία τα πιο δημοφιλή εδέσματα του «greek street food».

«Όταν επέστρεψα στη Νέα Ζηλανδία από τη Σαντορίνη συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας που να φτιάχνει «Yeeros» (γύρο)», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Κασουλίδη και εξηγεί πως, «στην Ελλάδα είδα πόσο δημοφιλή ήταν τα συγκεκριμένα φαγητά. Δεν υπήρχε τουρίστας που να μην απολάμβανε τον γύρο και το σουβλάκι.

Έτσι έπεισα τον φίλο μου τότε, σήμερα σύζυγο μου, να ανοίξει ένα φορτηγό με greek street food. Ξεκινήσαμε με ένα φορτηγό και αρχίσαμε να παρασκευάζουμε και να πουλάμε yeeros, τον ελληνικό γύρο, με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και πατάτες. Τρελάθηκαν όλοι! Σχημάτιζαν ουρές για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα. Τώρα, έχουμε δύο φορτηγά και πουλάμε και τον δικό μας μουσακά Greek Street Food, σε σούπερ μάρκετ».

«Ο κόσμος είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις»

«Η ζωή στη Νέα Ζηλανδία είναι υπέροχη. Είναι ένα εξαιρετικά πολυπολιτισμικό μέρος με πάρα πολλές διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες. Ο κόσμος είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις. Σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία που έχουν τα greek food Trucks (ελληνικά φορτηγά ταχυφαγεία)», υπογραμμίζει η Ελληνίδα επιχειρηματίας και σημειώνει πως όταν επέλεξε να επιστρέψει από τη Σαντορίνη στη Νέα Ζηλανδία, ξεκίνησε να επιχειρεί με τον φίλο της και άλλαξε η ζωή της. Άλλωστε και οι δύο γνώριζαν την ελληνική κουζίνα, καθώς μεγάλωσαν παραδοσιακά με τους Έλληνες γονείς τους.

«Με τον Γιώργο παντρευτήκαμε στην Αθήνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ασχολούμαστε πολύ ενεργά με την επιχείρηση μας. Κάνουμε catering, καλύπτουμε γάμους, πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις. Έχουμε κάνει τα Food Trucks πολύ δημοφιλή! Πηγαίνουμε επίσης σε συναυλίες, φεστιβάλ και πανηγύρια! Η επιχείρησή μας είναι 11 ετών, χιλιάδες κόσμου που ζει εδώ, έχει μάθει να τρώει ελληνικά και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ επιτυχημένοι στον χώρο της εστίασης», σημειώνει.

Με πολύ μεράκι, το ζευγάρι Ελλήνων καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα. Εμπλουτίζουν την κουζίνα και τα προϊόντα τους και συνεχώς εκπλήσσουν ευχάριστα με τις γεύσεις τους και το ελληνικό ταπεραμέντο. «Ο Γιώργος φτιάχνει κάθε πρωί μπακλαβά και σπανακόπιτα. Έχουμε μια εμπορική κουζίνα όπου παρασκευάζουμε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας εκεί. Τα επώνυμά μας πιάτα περιλαμβάνουν ποικιλία από κρεατικά και χορτοφαγικά σουβλάκια, μπιφτέκια, σαλάτες και ελληνικά γλυκά».

Το σουβλάκι «Αφροδίτη»

Μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν τον γύρο, ωστόσο το ελληνικό μενού τους, συνεχώς διευρύνεται και περικλείει τις ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις όπως για παράδειγμα το σουβλάκι «Αφροδίτη» με χαλούμι και μπέικον, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι και σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα.

Το μικτό σουβλάκι με ψητά κομμάτια αρνιού και κοτόπουλου, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, πατατάκια και σάλτσα τζατζίκι σε πίτα. Ελληνικές σαλάτες με κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά, χορτοφαγικό σουβλάκι με ψητό χαλούμι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι & σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα γι’ αυτούς που δεν τρώνε κρέας και για επιδόρπιο τραγανό μπακλαβά από τα χεράκια του Γιώργου.

Η Σοφία και ο Γιώργος προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση του τόπου τους μέσα από τις ελληνικές γεύσεις που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή την παράδοση όμως, δεν είναι οι μόνοι που την υπηρετούν στην οικογένεια.

«Με τη σειρά του και ο γιος του Γιώργου. άνοιξε ένα coffee cart (ελληνικό καφέ) και αυτό είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Εμείς προσφέρουμε greek street food μέσα από την καρδιά μας. Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό που λατρεύουν εδώ στη Νέα Ζηλανδία», τονίζει με περηφάνια η Σοφία Κασουλίδη.

Tags
Back to top button